fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 5 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

240 650 fitness kotelna

Šumperští atleti závodili v Polsku

11. června 2018 - 19:50

Zpět na seznam článků

V partnerském městě Nysa

Šumperští atleti závodili v Polsku

Šumperští atleti závodili v Polsku zdroj foto: mus - Maciej Zych

Již počtvrté se šumperští atleti vydali do polské Nysy na již šestý ročník běžeckého závodu na deset kilometrů „Bieg Nyski“. I ve značně zúžené sestavě se běžci ze Šumperka rozhodně neztratili. Kvůli jiným závodním i studijním povinnostem oproti původní nominaci chyběli tradiční opory jako sourozenci Bednarští a Jan Kostecký. Do Nysy tak jela běžecká sestava ve složení Eva Filipiová, Marek Procházka, Jaroslav Ženčák, Miroslav Sporek, Jiří Sadil a Lucie Matějová s trenérem Květoslavem Vykydalem.

Nejlepší výsledek zaběhl Marek Procházka, který si s časem 36:29 vyběhl celkové dvacáté místo a druhé místo v kategorii mužů nad čtyřicet let. Nejúspěšnější naší šumperskou ženou byla Eva Filipiová, jež obsadila s časem 37:55 celkové jedenatřicáté místo a mezi všemi ženami byla dokonce pátá nejlepší.

Své kategorie ovládli nemladší členové výpravy, Lucie Matějová vyhrála kategorii žen nad šestnáct let a Jiří Sadil kategorii mužů nad šestnáct let. Jaroslav Ženčák obsadil velice pěkné třetí místo v kategorii mužů nad padesát let a Miroslav Sporek páté místo mezi muži nad šedesát let.

Bieg Nyski 2018 zdroj foto: mus

Běhu se zúčastnil i Bohuslav Vondruška z Městského úřadu Šumperk, jenž výpravu zajistil zejména organizačně. Ze všech 734 účastníků běhu obsadil celkové 340. místo.

Šestý ročník Nysského běhu se rovněž nesl v duchu oslav stého výročí Nezávislosti Polska. Součástí byl i běh na tisíc pět set metrů pro rodiny s dětmi „Rodinná míle“. „Celý závod byl perfektně zorganizován, pořadatelům a městu Nysa patří velké uznání a poděkování za pozvání,“ hodnotí mluvčí šumperské radnice Olga Hajduková.

Autor: red., mus, zdroj foto: mus

Fotogalerie

 Šumperští atleti závodili v Polsku      zdroj foto: mus - Maciej Zych

Další články z rubriky

Dietos vs Golems

Dietos vs Golems

Pozvánka na zápas

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.