fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

240 650 fitness kotelna

TFA Olomouc 2018 zná své vítěze

06. května 2018 - 11:17

Zpět na seznam článků

Unikátní soutěž hasičů

TFA Olomouc 2018 zná své vítěze

TFA Olomouc 2018 zná své vítěze zdroj foto: HZS Olk

Ve čtvrtek 3. května se uskutečnil jubilejní 15. ročník soutěže TFA Olomouc 2018, soutěž o nejtvrdšího hasiče.

Téměř sovka závodníků z celé České republiky z řad jak profesionálních, tak i dobrovolných a podnikových hasičů a také čtyři závodníci z Polska se postavili na start této velmi fyzicky náročné soutěže. Hasiči startovali v kompletním zásahovém oděvu za použití dýchacího přístroje jako zátěže. Nejprve dole před budovou Regionálního centra Olomouc plnili silové disciplíny, které byly rozděleny do tří úseků, a na závěr vyběhli až do 18. patra výškové budovy.

TFA Olomouc 2018 zná své vítěze zdroj foto: HZS Olk

V Olomouci se letos představilo to nejlepší z TFA, co nám může Česká republika nabídnout. Přijelo třináct členů dvacetičlenné reprezentace HZS ČR v disciplínách TFA a předvedlo nám, co je to TFA na světové úrovni.

Absolutním vítězem soutěže se stal Michal Brousil z HZS Jihočeského kraje, který trať zdolal s fantastickým časem 5:19,32.

TFA Olomouc 2018 zná své vítěze zdroj : HZS Olk

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje měl v soutěži také svá želízka v ohni. Byli jimi Michal Přecechtěl z požární stanice v Olomouci a Martin Plšek z požární stanice v Přerově, kteří se dlouhodobě drží na špici závodníků v soutěžích TFA. Michal Přecechtěl obsadil bronzovou příčku a Martin Plšek získal 4. místo v kategorii B. Ani mezi závodníky do 34 let se olomoučtí hasiči neztratili. Pavel Popelka z požární stanice v Olomouci se umístil na 14. místě a Luboš Ptáček obsadil krásné 17. místo.

TFA Olomouc 2018 zná své vítěze zdroj foto: HZS Olk

Popis disciplín soutěže TFA Olomouc 2018

Trať závodu byla postavena paralelně pro současný postup dvou soutěžících. Celá soutěžní trať se skládala ze tří úseků, na kterých soutěžící plnili silové disciplíny, a na závěr, ve 4. úseku, museli vyběhnout až do 18. patra výškové budovy.

1. úsek - Běh s požárními hadicemi - po startu soutěžící doběhl k připravené požární stříkačce, na ni napojil dvě hadicová vedení, která následně uchopil za proudnice a rozvinul je. Pak smotal dvě hadice, které uložil do boxu tak, aby z něj žádná část hadice nevyčnívala.

TFA Olomouc 2018 zná své vítěze zdroj foto: HZS Olk

2. úsek - Hammer box, tunel, figurína a bariéra - soutěžící doběhl k hammer boxu a palicí provedl osmdesát úderů, tunelem pronesl dvacet kilogramů závaží tam a zpět, transportoval osmdesátikilovou figurínu a na závěr překonal třímetrovou bariéru.

TFA Olomouc 2018 zná své vítěze zdroj foto: HZS Olk

3. úsek - Výstup na lešení čtyři nastavovací žebříky soutěžící opřel o lešení, na které následně vystoupal a nahoře vytáhl dvacet kilo závaží. Cestou do cíle ještě napojil proudnici na monitor.

4. úsek - Běh do 18. patra - poslední disciplínou tohoto fyzicky velmi náročného závodu byl výstup do 18. patra výškové budovy Regionálního centra Olomouc.

TFA Olomouc 2018 zná své vítěze zdroj foto: HZS Olk

Zajímavosti TFA Olomouc 2018

váha dýchacího přístroje: minimálně 9,5 kilogramů, váha kompletní zátěže, kterou hasič nese (dýchací přístroj, přilba, opasek, kompletní zásahový oblek): asi 18 kilo, počet schodů v Regionálním centru Olomouc: 315, váha figuríny: 80 kilo, bariéra: tři metry, nejrychlejší čas na trati: 5:02,7 - Lukáš Novák - TFA Olomouc 2012

Letošní ročník soutěže byl součástí Českého poháru soutěží v disciplínách TFA. Šlo o první kolo tohoto závodu, v červnu proběhne druhé kolo v Plzni a následovat bude v září Ostrava a Kroměříž. Ti nejlepší budou reprezentovat Českou republiku na mezinárodních soutěžích.

Autor: red., V. Hacsiková, zdroj foto: HZS Olk.

Fotogalerie

TFA Olomouc 2018 zná své vítěze    zdroj foto: HZS Olk

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.