Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Také elektrárna Dlouhé stráně podpoří rozsvícení vánočních stromů v údolí Desné

30. listopadu 2017 - 20:38

Zpět na seznam článků

Radnice příspěvek využijí na zatraktivnění programu nebo novou vánoční světelnou výzdobu

Také elektrárna Dlouhé stráně podpoří rozsvícení vánočních stromů v údolí Desné

PVE - Dlouhé stráně - horní nádrž - foto: V. Chmelař

S podporou energetiků se letos rozsvítí na Šumpersku čtyři vánoční stromy, k čemuž kromě dodávek proudu přispějí i předvánoční dary.

Společnost ČEZ přispěla Šumperku, Zábřehu, Velkým Losinám i Loučné nad Desnou na program, nové osvětlení nebo odměny pro děti. „Společnost působí v celém okrese. Provozujeme tady vodní elektrárnu, zajišťujeme distribuci elektřiny, staráme se o vedení elektrického napětí a v Zábřehu navíc provozujeme call centrum, ve kterém se sbíhají například při kalamitách hlášení o výpadcích z celé republiky. Jako energetici a zároveň dobří sousedé jsme proto rádi přispěli právě na předvánoční akce, protože advent a Vánoce jsou svátky radosti a společného prožívání,“ řekl mluvčí firmy Vladislav Sobol.

PVE - Dlouhé stráně - horní nádrž - foto: V. Chmelař

Jako první se s podporou energetické společnosti rozsvítí vánoční strom 1. prosince v Šumperku, na Točáku se poté  představí trio The Flash Brass, skvělá šumperská kapela Trochu klidu i děti ze školky Borůvka. Informovali jsme ZDE

V Zábřeze, kde strom rozsvěcují v neděli 3. prosince, se těší na hudební program i novou výzdobu složenou z více než stovky světelných vloček, osvětlených řetězů s flash efektem i trojrozměrných andělských trubačů. Informovali jsme ZDE

Blíže k elektrárně Dlouhé stráně se adventní akce přesunou v dalším týdnu – v pátek 9. prosince chystají ve Velkých Losinách balónkové odpoledne s koledami i rozsvícením stromu, v sobotu bude v Loučné nad Desnou pod stromečkem dokonce zabíjačka, ke které bude hrát kapela Holátka. „Občanům Loučné nabídneme zdarma pravou zabijačkovou polévku,“ láká na netradiční předvánoční dárek starosta Jaroslav Sembdner.

Autor: red., V. Sobol

Fotogalerie

PVE - Dlouhé stráně - horní nádrž - foto: V. Chmelař

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.