Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Tradiční šumperské Horování

06. listopadu 2018 - 08:26

Zpět na seznam článků

Milovníci extrémních sportů se i letos mohou těšit na oblíbený pořad

Tradiční šumperské Horování

Tradiční šumperské Horování zdroj foto: DK

I letos se můžeme těšit na setkání horolezců, dobrodruhů, turistů a milovníků extrémních sportů, které se uskuteční první listopadový víkend v Domě kultury Šumperk. Již 26. ročník osobité akce s názvem Horování i letos zavede návštěvníky na extrémní místa naší planety. Akce vedle hlavního sobotního programu nabídne také samotný večer věnovaný outdoorovým filmům.

Hlavní program Horování přivítá v sobotu 24. listopadu ve velkém sále DK Šumperk od sedmnácti hodin přední horolezce a dobrodruhy: Libor Dušek (Střípky ze života horolezce – Vzpomínka na Míru Šmída), Karel Kocůrek (Aljaška a Kanada trekking), Stanislav Mitáč (Příběhy cest), Anna Kuchařová (Slackline: Ledovcem a pouští), Jiří Baják (Unikátní časosběrná videa), Karel Kocůrek a Jaromír Ryšavý (výstava fotografií).

Horování - pozvánka zdroj: DK

Autory tradiční doprovodné výstavy fotografií budou letos Karel Kocůrek a Jaromír Ryšavý. Akci tradičně moderuje Hanka Písková a po celý večer v přestávkách mezi cestopisy bude hrát šumperská folková skupina Shodou Okolností.

V pátek mohou strávit milovníci hor ve společnosti extrémních lidských výkonů na filmovém plátně. „Ve spolupráci s přehlídkou Snow Film Fest jsme vybrali ty nejzajímavější snímky a připravili filmovou scénu Horování. Promítat začneme v pátek 23. listopadu od osmnácti hodin v šumperském kině Oko,“ zve produkční domu kultury Michaela Horáková. „Filmová scéna Horování nabídne přehlídku těch nejlepších filmů se zimní tématikou, které byly v předchozím roce oceněny na nejprestižnějších světových festivalech. Některé navíc návštěvníci uvidí i exkluzivně v premiéře,“ doplnila Horáková.

Také letošní ročník Horování doprovodí v sobotu populární dopolední soutěž v lezení na umělé stěně na 3. ZŠ a SOŠ Šumperk bude hostit akci s názvem Lezení hrou. Doprovodný program festivalu Horování začne o půl desáté ráno.

Rezervace vstupenk ZDE

Autor: red.,dk - M. Horáková

Fotogalerie

Tradiční šumperské Horování      zdroj foto: DK

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.