Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Tragická dopravní nehoda na Jesenicku

18. března 2019 - 12:00

Zpět na seznam článků

Dva lidé zemřeli a třetí byl letecky transportován do nemocnice

Tragická dopravní nehoda na Jesenicku

DN Jesenicko zdroj foto: PČR

V neděli 17. března se v Jeseníku odehrála tragická dopravní nehoda.

Okolo patnácté hodiny vyjížděl čtyřiadvacetiletý řidič s vozem Škoda Felicia z Jeseníku po ulici Lipovská. „Z doposud nezjištěných příčin řidič přejel do protisměru a čelně narazil do stromu. Řidič a osmnáctiletý spolujezdec při dopravní nehodě utrpěli zranění neslučitelná se životem. Další spolujezdkyně, která seděla na zadním sedadle, byla se svým zraněním letecky transportována do nemocnice,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Tereza Neubauerová.

DN Jesenicko zdroj foto: PČR

DN Jesenicko zdroj foto: PČR

U tragické dopravní nehody zasahovala profesionální jednotka hasičů stanice Jeseník. „Z havarovaného vozidla bylo nutné vyprostit celkem tři osoby,“ informoval tiskový mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.  

„Zdravotnické operační středisko na místo události okamžitě vyslalo RLP a RZP posádku z Jeseníku, a současně s nimi i leteckou záchrannou službu. Na místě byla do příjezdu posádek poskytována telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace u dvou účastníků nehody. Po příjezdu na místo události musel lékař u dvou mladých osob konstatovat těžká poranění neslučitelná se životem. Třetí mladá dívka byla se středně těžkými poraněními po základním vyšetření a stabilizaci zdravotního stavu odtransportována leteckou záchrannou službou na oddělení urgentního příjmu do Fakultní nemocnice Olomouc,“ uvedla tisková mluvčí ZZS Olomouckého kraje Lucie Urbanová.

DN Jesenicko zdroj foto: HZS OLK

DN Jesenicko zdroj foto: HZS OLK

Při ohledání vozidla policisté zjistili, že ani jeden z pasažérů nebyl připoután bezpečnostním pásem. „Z důvodu vyloučení technické závady bylo vozidlo policisty zajištěno,“ informovala Tereza Neubauerová.

 
 

Autor: red., pis., zdroj foto: PČR, HZS OLK

Fotogalerie

DN Jesenicko          zdroj foto: PČR

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.