fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Triatlonista David Jílek bude bojovat Klagenfurtu

26. června 2015 - 08:18

Zpět na seznam článků

Za červen si připsal další úspěchy

Triatlonista David Jílek bude bojovat Klagenfurtu

David Jílek zdroj foto: Petr Jílek

Další závod v letošní triatlonové sezoně, kde se na startovní čáru postavil zábřežský triatlonista David Jílek byl v sobotu 20. června Moraviaman v Otrokovicích. Závod byl letos vypsán jako mistrovství ČR v dlouhém triatlonu na plných ironmanských distancích (3,8 km plavání, 180 km kola a 42,2 běhu). Na start se postavilo kolem 300 závodníků za účasti české a slovenské špičky na dlouhé tratě. Motivace porazit Petra Vabrouška, ikonu českého triatlonu, byla velmi silná.

David Jílek zdroj foto: Petr Jílek

Úvodní plavání absolvoval David ve svižném, avšak ne moc závratném tempu především kvůli nepříjemnému pádu v posledním závodě na Pardubickém Czechmanu, kdy nemohl kvůli odřeninám plavání moc trénovat. Z vody vylézal na 9. místě v docela slušném čase cca 54 minut se ztrátou 4 minuty na čelo závodu. Na kole za to vzal hned od začátku a snažil se smazat ztrátu cca 1,5 minuty na Petra Vabrouška. Na 45. kilometru se mu podařilo Petra dojet a držet s ním poměrně svižné, ale rozumné tempo. Zhruba na 100 kilometru je předjel jeden ze závodníků a nově nasazené tempo již David nebyl schopen udržet. Posledních 80km nabral opět ztrátu zhruba 4 minut.

Závěrečný maraton rozbíhal tak, aby ½ maraton dal za 1 hod. 35 min, což se podařilo, avšak v druhé půlce už nebyly síly zrychlit. Nic to však nezměnilo na tom, že stále útočil na 1. místo v kategorii.  Ve výsledném čase 9:05 vybojoval v silné konkurenci celkově 10. místo a v kategorii do 29. let zvítězil.

David Jílek zdroj foto: Petr Jílek

Výsledky ZDE

Ze Zábřehu a okolí nebyl na Moraviamanovi sám. Svého prvního „železňáka“ si odjeli i David Krupička s časem 11:24 a Petr Bednář s časem 11:08 a podle jejich reakcí určitě nebyl poslední. Dětského závodu se zúčastnil i Patrik Minář (žák ZŠ Nový Malín), který bral krásné 2. místo.

V pátek 26. června odjíždí David Jílek na další evropský závod Ironman opět na plných distancích do Klagenfurtu.

Autor: red., p.j.

Fotogalerie

David Jílek                                        zdroj foto: Petr Jílek

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.