Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

Unikátní běžecký dvojzávod v Jeseníkách

21. července 2014 - 08:53

Zpět na seznam článků

Druhý víkend v srpnu patří běžeckým závodů

Unikátní běžecký dvojzávod v Jeseníkách

trasa

Blíží se 4. ročník závodu Holba Běh na Šerák. Ale již podruhé se bude jednat o unikátní jesenický dvojzávod společně s Během na Sokolí vrch. Závody se poběží 9. srpna a 10. srpna.

Holba běh na Šerák je zařazen do kategorie ,,SUPER" Českého poháru v běhu do vrchu, který je organizován TJ Šumperk pod záštitou Českého atletického svazu. Díky úspěšnému prvnímu až třetímu ročníku běhu je letos také Mistrovstvím České Republiky v běhu do vrchu mužů, žen, juniorů a juniorek a zároveň kvalifikací na Mistrovství světa v běhu do vrchu v Itálii. Předpokládaný počet účastníků hlavního běhu a dětského závodu je 300. Organizátoři předpokládají, že mimo české běžecké špičky se na start postaví i zahraniční závodníci.

ilustrační snímek zdroj foto:V.Janů

Součástí prvního dne je Dětský závod všestrannosti, který se koná v autocampingu Bobrovník a je určen dětem od čtyř do patnácti let. „V minulém roce se závodu také účastnily děti z dětských domovů z Jeseníku-Lázní a Černé Vody, což všichni pozitivně přijali, a tudíž bude tento běh zařazován pravidelně každý rok,“ uvedla zástupkyně organizátorů Ivanová

Běh na Sokolí vrch uspořádá letos druhý den Dětský běh AC Bobrovník pro děti do 15 let, jehož délka je odstupňována podle věku závodníků.

Start závodu Holba běh na Šerák je umístěn na Kolibě na Bobrovníku. Závod je veden po žluté turistické značce většinou po lesních cestách. Závodníci uběhnou 9,5 km s převýšením 905m a cíl závodu se nachází na vrcholu Šerák u horské chaty Jiřího. Tuto trať zatím nejrychleji zdolal Tomáš Blaha z AK Asics Kroměříž v čase 46:43,00 v roce 2013. Ale v roce 2012 Jiří Magal z ISCAREX Česká Třebová zaběhl prodloužený závod na 12, 5km se stejným převýšením v čase 56:44. I ženy dokázaly celou 9,5 km dlouhou trať zdolat pod 55 minut: Petra Pastorová z MK Seitl Ostrava potřebovala pouze neuvěřitelných 53:54,00.

ilustrační snímek zdroj foto:V.Janů

Běh na Sokolí vrch má zázemí v autocampingu Bobrovník. Účastníci závodu zdolají 6 km s celkovým převýšením 550m. V roce 2013 Tomáš Blaha z AK Asics Kroměříž byl na Sokolím Vrchu za 29:44,00 a z žen Hanka Jirásková z ISCAREXu Česká Třebová potřebovala 38:34,9 na výběh na stejný vrchol.

Autor: red., J.Ivanová

Fotogalerie

trasa
ilustrační snímek          zdroj foto:V.Janů

Další články z rubriky

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Konec dalších starých vlaků

Cesty napříč Tureckem

Cesty napříč Tureckem

Pozvánka do kina Retro

Baťův kanál se připravuje na hlavní plavební sezónu

Baťův kanál se připravuje na hlavní plavební sezónu

Plavební komora ve Spytihněvi má nová vrata

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.