Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 15 / 3 - PoloJasno

Úřad práce pomůže zajistit zaměstnání v Německu

30. října 2014 - 08:25

Zpět na seznam článků

Němečtí zaměstnavatelé přijedou s nabídkami do Ostravy

Úřad práce pomůže zajistit zaměstnání v Německu

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

Podrobné informace o pracovních a životních podmínkách v Německu či možnost získat práci v této zemi. To vše nabídne účastníkům seminář, který pořádají ve středu 5. listopadu v Ostravě Evropské služby zaměstnanosti společně s Úřadem práce ČR (ÚP ČR) a dalšími partnerskými organizacemi.

Seminář nazvaný „Životní a pracovní podmínky v Německu“ je určen všem, kteří se chtějí dozvědět více o německém pracovním trhu. S podrobnostmi seznámí návštěvníky zaměstnanci Bundesagentur für Arbeit, kteří přijali pozvání české strany. „Pokud člověk uvažuje o práci v této zemi, dozví se na našem semináři, co jej čeká, co si musí po příjezdu vyřídit, a jaké schopnosti a dovednosti by měl mít. Na závěr samozřejmě bude prostor i na dotazy,“ říká poradkyně EURES Mirka Matochová.

Součástí akce bude i nábor do pohostinství. Němečtí zaměstnavatelé nabídnou volné pozice například pro recepční, kuchaře, barmany a číšníky. "Zájemci mohou přímo na místě absolvovat po předcházející registraci osobní pohovor," upřesnila tisková mluvčí Úřadu práce ČR Kateřina Beránková. O tom, že o práci v Německu je velký zájem, svědčí i údaje z dostupné statistiky. Ke konci loňského roku pracovalo v SRN přes 26 tisíc občanů České republiky.

Zmiňovaný seminář proběhne ve středu 5. listopadu od 15.00 hodin na Krajském úřadě v Ostravě (ulice 28. Října). „Z důvodu omezené kapacity je nutná registrace,“ dodává tisková mluvčí Beránková.

Zájemci se mohou hlásit na tel. čísle 950 1432 643, e-mailem na eures@ot.mpsv.cz nebo osobně na Krajské pobočce ÚP ČR v Ostravě (ulice 30. dubna).

Autor: red.,K.Beránková

Fotogalerie

ilustrační snímek               zdroj foto:archiv

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.