fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

V Jeseníkách se poběží „čtvrtá štace“ Horské výzvy

10. srpna 2018 - 11:18

Zpět na seznam článků

Připraveno je v součtu na dvacet kategorií

V Jeseníkách se poběží „čtvrtá štace“ Horské výzvy

RP HV archiv: P. Pátek PatRESS.cz

A je to tu. Předposlední zastávka Horské výzvy je na programu už tento víkend. A v Jeseníkách, kde se v pořadí čtvrtá štace odehraje, to bude opravdu stát za to.

Na běžce čeká jedna z nejpopulárnějších tratí celého seriálu, celá řada osobních výzev, možnost porovnání se s legendárním triatlonistou Petrem Vabrouškem, skvělé ceny a také příležitost pomáhat druhým.  „Motivace zamířit do Jeseníků je, věřím, opravdu veliká. Těch důvodů, proč nezůstat sedět doma je tentokrát nesčetně a spíš vlastně přemýšlím, že bych jako milovník horských běhů musel hledat těžké výmluvy, proč nedorazit. Před námi je totiž velmi atraktivní zastávka, na které si naprosto každý může najít a překonat tu svoji výzvu,“ podotkl Pavel Zitta, ředitel seriálu RP - Horská výzva, když připomněl, že stále je možnost přihlásit se na kteroukoli trasu přímo na místě v den konání závodu.

RP HV archiv: P. Pátek PatRESS.cz

Na výběr jsou tři tradiční distance Long (64 km), Half (38 km) a Short (13,9 km). Nejdelší královská trasa startuje pět minut před páteční půlnocí, ostatní už v sobotu dopoledne – střední trať jde v devět hodin a nejkratší v deset. Ve čtvrt na jedenáct pak vychází nesoutěžní benefiční Pochod s Mixitkou, ze kterého je polovina startovného určena pro devítiletého Lukáška upoutaného na vozík.

Benefiční pochod má sedm kilometrů a zvládnou ho i rodiče s dětmi. „Každý si ale může najít tu svoji výzvu. Velmi sledovanou rodinnou dvojicí bude jistě Petr Vabroušek, který poprvé poběží se svým synem Filipem. Konkurenti je budou moci otestovat na střední trase, tedy na nejoblíbenější distanci,“ sdělil Pavel Zitta.

RP HV archiv: P. Pátek PatRESS.cz

Připraveno je v součtu na dvacet kategorií. Poběží jednotlivci, dvojice i dogtrekaři vždy jako muži, ženy nebo mix. „S Filipem poběžíme spolu ve dvojici, protože sdílená radost je dvojnásobná radost,“ mrknul známý ultrasportovec a jeden z nejlepších českých triatletů Petr Vabroušek.

Závodem bude opět provázet ambasador Zbyněk Cypra, který dříve právě s Vabrouškem na „Výzvách“ zazářil. Tentokrát ale běžcům jako správná běžecká legenda pomáhá, motivuje a radí, jak si s trasou co nejlépe poradit.

Autor: red., P. Pátek, foto:P. Pátek PatRESS.cz

Fotogalerie

RP HV                        archiv: P. Pátek PatRESS.cz

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.