Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 7 / 1 - PoloJasno

V Jeseníku připravují 168. zahájení lázeňské sezony

30. dubna 2015 - 08:54

Zpět na seznam článků

Návštěvníci budou mít příležitost si vše prohlédnout z koše horkovzdušného balónu

V Jeseníku připravují 168. zahájení lázeňské sezony

Jeseník - lázeňský dům Priessnitz zdroj foto: V. Janků

Jeseničtí v těchto dnech finišují přípravy na největší svátek města a jeho vyhlášených lázní. Za pár dní totiž propukne slavnostní zahájení už 168. lázeňské sezony. Na pódiích vedle velikána vodoléčby Priessnitze nebudou chybět ani interpreti současné hudební scény. Objeví se Lenka Dusilová a Blue Effect.

Zahájení lázeňské sezony v Jeseníku patří mezi největší a velmi oblíbené společenské události regionu. Organizátoři totiž nabízí zajímavý program pro dospělé i dětské návštěvníky. Tento trend dokládá také letošní programová nabídka.

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

Největším lákadlem víkendu 15. až 17. května budou české hudební hvězdy. „V pátek na jesenickém náměstí od 21. hodiny zahraje jedna z našich nejlepších zpěvaček současnosti, osobitá Lenka Dusilová. V lázních bude sobotní večer patřit české rockové stálici Radimu Hladíkovi a kapele Blue Effect. Samozřejmě budou probíhat další hudební vystoupení. To největší, tzv. pochodová show mažoretek, oficiálně otevře lázeňskou sezonu v sobotu ve 14 hodin před lázeňským domem Hrad. Slávy se bude účastnit bezpochyby rovněž Vincenz Priessnitz s chotí,“ přiblížila program Věra Janků.

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

Během víkendu se můžete těšit mimo jiné na procházku po pramenech s průvodcem, žehnání pramenů či promenádní koncert. Jako pocta zakladateli bude otevřena Priessnitzova hrobka a před jejím vstupem se bude konat slavnostní mše svatá.

Naopak pro hravé a aktivní návštěvníky jesenické lázně, známé svou širokou nabídkou pohybových aktivit, nabídnou speciální klimatoterapeutický program Gräfenberg Walking či discgolfový turnaj. Chybět nebudou ani výtvarné dílny, vyhlídkové jízdy vláčkem Lázeňáčkem, soutěže pro děti i celé rodinné týmy. „Největším lákadlem však rozhodně bude možnost shlédnout na Jeseník a naše lázně z koše horkovzdušného balónu,“ zve k návštěvě obchodní ředitel lázní Tomáš Rak.

Autor: red., V. Janků

Fotogalerie

Jeseník - lázeňský dům Priessnitz         zdroj foto: V. Janků

Další články z rubriky

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Připomene smutné výročí vyvraždění 3792 Čechoslováků v tzv. terezínského rodinného tábora

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.