Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 7 - PoloJasno

V Olomouckém kraji proběhne už čtvrtá letošní Burza práce a vzdělání

16. října 2018 - 09:01

Zpět na seznam článků

Tentokrát v Jeseníku

V Olomouckém kraji proběhne už čtvrtá letošní Burza práce a vzdělání

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Akce se uskuteční ve čtvrtek 18. října v době od deseti do půl páté odpoledne v Kapli, v ulici Průchodní v Jeseníku. Burzu pořádá Okresní hospodářská komora Jeseník ve spolupráci s partnery akce.

Návštěvníkům se pod jednou střechou představí vystavovatelé z řad významných zaměstnavatelů a středních a vysokých škol nejen z Jesenicka, ale i dalších okresů Olomouckého kraje. Mezi nimi bude i Vysoká škola Logistiky. A lidé se mohou těšit též na zástupce Univerzity obrany z Brna. Vstup na akci je zdarma.

Chybět nebudou ani zástupci Úřadu práce ČR. „Mimo jiné poradí zájemcům, jak správně napsat životopis a motivační dopis, sdělí jim aktuální informaci o trhu práce nebo třeba volných pracovních místech v regionu. Nedílnou součástí širokého portfolia služeb úřadu je také poradenství v oblasti rekvalifikací a volbě či změně zaměstnání,“ vyjmenovává ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Jeseníku Martin Viterna.

Šumperk Burza práce počátkem října letošního roku foto: šumpersko.net - S. Adoltová

 Podstatou je probudit a zvýšit zájem účastníků o profese, které jsou na trhu práce dlouhodobě nedostatkové. „Cílem Burzy práce je umožnit formou osobního kontaktu získat aktuální informace, které návštěvníkům pomohou v orientaci a v konečném rozhodování, jaké vzdělání či profesi zvolit s ohledem na osobní předpoklady a budoucí profesní uplatnění,“ doplňuje ředitelka OHK Jeseník Jana Franková.

Všichni, kteří hledají práci, dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč. Pro tyto případy doporučuje ÚP ČR zájemcům o práci, aby si s sebou vzali profesní životopis s kontaktními údaji a informacemi o získaném vzdělání a praxi. 

Burza práce a vzdělání je určena těm, kteří se teprve rozhodují o tom, jakou školu a obor pro vstup na trh práce mají zvolit, ale i těm, kteří už na trhu práce působí a hledají lepší uplatnění, případně chtějí změnit zaměstnavatele. Zájemci se od přítomných zaměstnavatelů dozví, jaké profese hledají, co je náplní práce jejich zaměstnanců a co od nich požadují. Příchozí se jich mohou ptát také na možnosti dalšího rozvoje. Zajímavé pro ně mohou být též informace o benefitech, zapracování nových zaměstnanců (např. v případě absolventů), ale i o firemní kultuře. Bonusem pro návštěvníky bude účast přítomných zástupců škol, jejichž informace budou navazovat na sdělení zaměstnavatelů. Lidé se dozvědí, za jakých podmínek je možné danou školu studovat a jaké výhody a zázemí jednotlivá zařízení nabízejí. Součástí budou i informace o následném uplatnění absolventů.

Autor: red., K. Beránková

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.