Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

V Zábřehu přivolají Vánoce zvonečky

08. prosince 2016 - 10:28

Zpět na seznam článků

Zlatá neděle 2016

V Zábřehu přivolají Vánoce zvonečky

ilustrační snímek zdroj: z.k.

Společným zvoněním na zvonečky a rolničky přivolají letos vánoční svátky v Zábřehu. Stane se tak na tradičním vánočním jarmarku o Zlaté neděli 18. prosince. „Nejen děti, ale i dospělé zveme před pódium vedle vánočního stromu u zámku, kde v 16 hodin společně symbolicky zahájíme období vánočních svátků. Věříme, že se lidí se zvonky či rolničkami sejde co nejvíce, aby nás bylo pořádně slyšet,“ zve za pořadatele Zdeněk David ze Zábřežské kulturní.

Zatímco Masarykovo náměstí obsadí trhovci s nabídkou rozmanitého vánočního sortimentu již od časných ranních hodin, kulturní program na pódiu zahájí ve 14 hodin. Vystoupí v něm žesťový kvintet dechového orchestru ZUŠ Zábřeh, zábřežští Trubači, přerovská folková skupina Špunt a kapela Atom, která zahraje vánoční koledy v netradičním rockovém balení. Atrakcí, která jistě vzbudí – stejně jako v loňském roce – pozornost, bude dřevěná zvonička se zvonem z kostela sv. Bartoloměje.

Novinkou letošního jarmarku bude projekce příběhů Vlka a Zajíce, legendárních postaviček z ruských animovaných filmů, kterou pořadatelé nabídnou v teple Galerie Tunklův dvorec hned po skončení společného zvonění. „Série příběhu Jen počkej, zajíci! jistě zaujme i dospělé návštěvníky, kteří si rádi zavzpomínají na populární večerníčky vysílané v bývalém Československu. Projekci doplní také tvůrčí dílna, která dětem nabídne zejména výtvarné aktivity,“ popisuje David.

Také letos bude možné odnést si z vánočního jarmarku nejen drobnost pod stromeček, ale i Betlémské světlo, které budou ve svém týpí nabízet zábřežští skauti.

Autor: red., z.k.

Fotogalerie

ilustrační snímek                         zdroj: z.k.

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.