Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

V Zábřehu zavoní levandulová káva

28. dubna 2015 - 08:02

Zpět na seznam článků

Na 1. máje se nově otevírá na Masarykově náměstí

V Zábřehu zavoní levandulová káva

Jak si užít život? Změňte koníček na zaměstnání jako Lukáš Drlík a Veronika Pejšová z Bezděkova u Úsova.

Jednoho dne si v práci řekli dost a proměnili svoji zálibu v pěstování bio bylin a to převážně levandule na zaměstnání. „Po třech měsících intenzivních příprav a tvrdé práce otvíráme 1. května. v Zábřehu na horním náměstí naši první Levandulovou kavárnu“ říká Lukáš Drlík, jeden z dvojice levandulových nadšenců. „Levandule nás prostě baví… to je naše moto a zároveň poslání, máme teď takovou voňavou práci," dodává Lukášova přítelkyně Veronika Pejšová, která se za Lukášem a levandulí přistěhovala až z Ústí nad Labem.

pole osázené levandulí zdroj foto: l.d.

Zhruba před dvěma lety se Lukáš s Veronikou seznámili s Karlem Duškem z Olomouckého bylinkářského institutu. „Karel jako veliký odborník na levanduli nám hned od začátku velice pomáhá a my jsme mu za to opravdu vděčni,“ vysvětluje Drlík.

Na poli mají zatím vysázeno přibližně 500 sazenic levandule a na podzim se chystají vysázet dalších zhruba dva tisíce kusů. Jejich vizí je osázet levandulí celých pět hektarů polí vlastněných jejich rodinou u Bezděkova na Úsovsku.

V kavárně budou hosté moci ochutnat klasické produkty jako kávu, čaj a vlastní moučníky, vždy ale bude existovat také varianta „levandulová“ a návštěvníci budou překvapeni, co vše lze z levandule připravit.

Autor: red., L. Drlík

Fotogalerie

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.