Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

V kraji přibydou další cyklostezky

16. dubna 2016 - 09:13

Zpět na seznam článků

Hejtmanství podpoří jejich výstavbu

V kraji přibydou další cyklostezky

ilustrační snímek zdroj foto: Olk.

Se svými žádostmi o dotaci z programu Podpora výstavby a oprav cyklostezek uspělo celkem osm měst a obcí. Kraj mezi ně rozdělí bezmála devět milionů.

Olomouc, Přerov, Prostějov, Mohelnice, Uničov, Dlouhá Loučka, Újezd a Šumvald – právě do těchto míst krajské peníze poputují. „Olomoucký kraj se v minulosti zavázal k tomu, že bude podporovat cyklistickou dopravu na svém území. Realizací projektů, na které nyní uvolní finanční prostředky, účinně napomáhá zvyšovat bezpečnost provozu. Současně tím přispívá ke zlepšení ekologicky šetrné dopravy,“ řekl  hejtman Jiří Rozbořil.

Například Dlouhé Loučce pomůže krajská dotace s dokončením více než jeden kilometr dlouhé cyklostezky z této obce do místní části Valšův Důl. V Prostějově pak vybudují smíšenou stezku podél ulice Letecká od okružní křižovatky silnic Kralická a Dolní po už postavenou cyklostezku na Bedihošť. A Uničov chce vybudovat stezku, která vytěsní cyklisty i chodce z frekventované silnice mezi tímto městem a obcí Brníčko. „Mohu potvrdit, že systematická dlouhodobá podpora ze strany kraje pozitivně motivuje představitele samospráv v regionu a napomáhá přípravě dalších staveb v oblasti cyklodopravy,“ dodal hejtman.

Rozdělení peněz musí schválit ještě krajští zastupitelé. „Celková výše schválených dotací za období 2004 až 2015 činila takřka 80 milionů 665 tisíc korun. Z toho města a obce skutečně vyčerpaly přes 77 milionů. Za tyto peníze bylo vybudováno 85 kilometrů cyklostezek,“ uvedla tisková mluvčí kraje Kamila Navrátilová.

 

Autor: red., K. Navrátilová

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj foto: Olk.

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.