Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 5 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

V policejní síti skončila „zlatá rybka“

06. května 2015 - 10:58

Zpět na seznam článků

Podvodnice z Olomouce oklamala tisíce klientů

V policejní síti skončila „zlatá rybka“

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

Pravděpodobně na známém rčení „nikdo ti nemůže dát víc, než já mohu slíbit“ postavila své podnikání čtyřiačtyřicetiletá žena z Olomouce. Tu v těchto dnech obvinili policisté z odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje z trestného činu zpronevěra a z trestného činu podvodu.

Obviněná žena se protiprávního jednání dopustila jako jednatelka firmy v letech 2010 až 2012. „Nabízela prostřednictvím internetu dodání služeb - tzv. dárkových balíčků. Jednalo se například o pobyt v pivních lázních, romantické víkendy, gurmánské zážitky, masáže a jiné,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jitka Dolejšová.

Po převzetí finančních prostředků zákazníci obdrželi časově omezený certifikát, který opravňoval držitele čerpat vybraný „zážitek“. „Ve chvíli, kdy si chtěli „zážitek“ zarezervovat, zjistili, že poskytovatel dárkového balíčku své peníze neobdržel a proto nebyla možná rezervace,“ informovala Jitka Dolejší.

certifikát zdroj: PČR

Poškozenými nebyli pouze zákazníci, kteří si zaplatili a objednali službu, ale v některých případech i dodavatelé, kteří službu poskytli. „Tato jim však nebyla společností sjednávající tuto službu zaplacena,“ dodala mluvčí.

Do současnosti přesáhla celková škoda 4,7 mil. korun, dle poznatků kriminalistů obviněná žena získané finanční prostředky použila pro své další podnikání. „Jednatelce v případě prokázáni viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let, trestní stíhání obviněné je vedeno na svobodě,“ upřesnila policejní tisková mluvčí.

Autor: red., pis

Fotogalerie

ilustrační snímek               zdroj foto:archiv

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.