Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Vladimír Velčovský: Tak dlouho jsem vybíral hlavního trenéra až jsem přebral

22.04.2024 - Vladimír Velčovský: Tak dlouho jsem vybíral hlavního...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

V zábřežském kostele sv. Bartoloměje bude požehnána vlajka České republiky

18. října 2018 - 08:09

Zpět na seznam článků

Město si připomíná výročí republiky

V zábřežském kostele sv. Bartoloměje bude požehnána vlajka České republiky

V zábřežském kostele sv. Bartoloměje bude požehnána vlajka České republiky zdroj foto: muz

Stoleté výročí Československé republiky si město Zábřeh připomene o posledním říjnovém víkendu několika událostmi. V pátek 26. října se v kulturním domě uskuteční slavnostní koncert. V neděli 28. října v půl deváté bude při slavnostní bohoslužbě v zábřežském farním kostele sv. Bartoloměje požehnána vlajka České republiky a v tentýž den budou na sídlišti Severovýchod vysázeny za účasti veřejnosti lípy.

pozvánka zdroj: muz

Nová vlajka, kterou nechalo město Zábřeh při příležitosti výročí zhotovit, ale nebude jedinou památkou na kulaté výročí důležitého okamžiku naší státnosti. Před třemi základními školami budou nainstalovány stožáry, na kterých budou národní vlajky umístěny na stálo. „Do oslav se mohou aktivně zapojit také občané a svým dílem tak přispět k obnově našeho města a státu,“ uvedla mluvčí zábřežské radnice Lucie Mahdalová.

výsadba aleje na Humenci zdroj foto: muz

Na sídlišti Severovýchod budou v den výročí vysázeny lípy. Výsadba se uskuteční ve čtrnáct hodin na prostranství před základní školou a je krokem k revitalizaci největšího zábřežského sídliště. „Cílem je připomenout stoleté výročí důležitého okamžiku naší státnosti a přispět k rozvoji zeleně v našem městě. Státní vlajka i lípa jsou pro náš národ důležitými symboly,“ sdělil k oslavě výročí starosta Zábřeha František John. Při příležitosti jubilea byla 28. září založena také alej na Humenci, do které se aktivně zapojili skauti i další spoluobčané.

Autor: red., muz - L. Mahdalová, zdroj foto: muz

Fotogalerie

V zábřežském kostele sv. Bartoloměje bude požehnána vlajka České republiky   zdroj foto: muz

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.