Čtvrtek 09. května 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Pokutu 100 tisíc zaplatil na místě

09.05.2024 - Pokutu 100 tisíc zaplatil na místě - Řidiž...

Počasí

09.05.2024 - Čtvrtek

Teplota: 19 / 6 - SkoroJasno

10.05.2024 - Pátek

Teplota: 19 / 5 - Zataženo

Vánoce v Šumperku se z Točáku stěhují k radnici

02. listopadu 2019 - 13:50

Zpět na seznam článků

Na náměstí Míru

Vánoce v Šumperku se z Točáku stěhují k radnici

Hned několik novinek připravuje město Šumperk na vánoční a předvánoční čas. Tou největší ale ne jedinou změnou bude právě místo konání. Vánoční trhy se z Točáku přesunou k radnici na náměstí Míru. 

Vánoční trhy se z Točáku přesunou k radnici foto: archiv sumpersko.net

Dům kultury pod taktovkou nové ředitelky Hany Pískové se poprvé zhostí náročné organizace stánkového prodeje i kulturních podvečerů.  „Vánoční stánky se návštěvníkům otevřou ve čtvrtek 5. prosince, tentýž den proběhne podvečer s Mikulášem, který tradičně organizuje Římskokatolická farnost Šumperk, i slavnostní rozsvícení stromu. V následující dny až do 26. prosince je připraven bohatý program – koncerty, vystoupení kapel a interpretů z našeho regionu. Na podiu se také objeví děti z místních mateřských i základních škol, které se pochlubí svými vánočními besídkami,“ uvedla tisková mluvčí šumperské radnice Soňa Singerová.

podvečer s Mikulášem foto: archiv sumpersko.net

Vánoce u radnice potrvají až do Štěpána. „Provozní doba trhů bude od 9 do 21 hodin, pouze na Štědrý den do 14 hodin, v pátky a na Mikuláše bude prodloužena do 22 hodin. Výhodou prostranství u radnice, které nabízí reprezentativní prostor, je také lepší zázemí pro účinkující či toalety pro veřejnost v prostorách radnice. Tu pravou vánoční atmosféru navodí především bohatší program, stylový stánkový prodej i nová vánoční výzdoba radnice,“ přibližuje Soňa Singerová.

Město by dále chtělo znovuobnovit prodej vánočních hrníčků, které budou k dostání na stáncích s občerstvením. „Lidé budou mít také možnost nechat si nápoj nalít do svého vlastního hrníčku, který si přinesou z domu, případně si jej omyjí v prostorách veřejného WC radnice. Město se tímto způsobem bude snažit o minimalizaci plastového odpadu z vánočních trhů,“ upřesnila mluvčí.

Vánoce u radnice foto: archiv sumpersko.net

Chybět letos nebudou ani oblíbené farmářské trhy, které Okresní Agrární komora Šumperk ve spolupráci s městem Šumperk připraví ve dnech 13. a 14. prosince.

vánoční farmářské trhy foto: archiv sumpersko.net

Budou se konat v místě obvyklých farmářských trhů, a to na Hlavní třídě mezi obchodním domem Jednota a hotelem Grand. „Návštěvníci si budou moci vybírat z potravin přímo od výrobců regionálních produktů, řemeslných výrobků a dalšího zboží. Trhy se budou konat v pátek od 9. hodiny ranní do 16. hodiny odpolední. V sobotu pak od 9. hodiny do 14. hodiny,“ zve Soňa Singerová.

Autor: red., S. Singerová-mus, zdroj foto: archiv sumpersko.net

Fotogalerie

Další články z rubriky

Pokutu 100 tisíc zaplatil na místě

Pokutu 100 tisíc zaplatil na místě

Řidiž přetíženého nákladního vozidla

Řidička na Šumpersku nezvládla průjezd zatáčkou

Řidička na Šumpersku nezvládla průjezd zatáčkou

Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění

Bludov odhalí proměnu interiéru kaple

Bludov odhalí proměnu interiéru kaple

A novou výstavu slavného rodáka

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.