fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

240 650 fitness kotelna

„Věděli jsme, že se soupeř musí vrátit na led, jinak by dostal pokutu,“ říká Pavel Hulva

14. prosince 2017 - 22:16

Zpět na seznam článků

ROZHOVOR s trenérem šumperských Draků

„Věděli jsme, že se soupeř musí vrátit na led, jinak by dostal pokutu,“ říká Pavel Hulva

Šumperk vs Nový Jičín zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Vyhrocený závěr nabídlo středeční utkání mezi Šumperkem a Novým Jičínem. Draci nad tabulkovým sousedem vedli jednoznačně 5:0, nic nenasvědčovalo dramatickému konci. Jenže opak byl pravdou.

Výsledkové drama se sice nakonalo, nicméně pozdvižení způsobil hostující výběr, který necelých deset minut před závěrečnou sirénou opustil - pravděpodobně pro nesouhlas s výkony rozhodčích - střídačku a zamířil do kabin. Inormovali jme ZDE

I když se nakonec duel dohrál, málo vídaný jev zanechal na domácí straně pachuť. „Nemám z dnešního chování Nového Jičína vůbec dobrý pocit, z jejich strany to bylo ostudné,“ hodnotil další domácí bitvu trenér Draků Pavel Hulva.

trenér Pavel Hulva zdroj foto: Draci Šumperk

Další jednoznačný zápas, Nový Jičín jste porazili 8:0. Ale kde se duel zlomil? Minimálně v první třetině diváci sledovali výsledkově vyrovnané klání…

Pavel Hulva: Začali jsme dnes pomaleji než jindy, ale pořád jsme měli zápas pod kontrolou. Utkání se zlomilo ve chvíli, kdy se nám na začátku druhé třetiny podařilo proměnit trestné střílení a zvýšit na 3:0. Hrajeme doma velmi dobrý hokej, máme kvalitní pohyb, tvoříme si přesilové situace a taky využíváme přesilovky. Akorát mě zaráží výkon soupeře. Za stavu 5:0 začnou hrát zbytečně agresivně, přitom spoustu kluků od nich z nám, už z dorostu ve Vítkovicích. Je to i obrázek společnosti, jak rodiče vychovávají děti k hokeji. Děti pořád někde tlačí, ač na to nemají. Potom jsou frustrovaní z prohry a takhle to dopadá. Hrozné, mám z Nového Jičína špatný pocit, z jejich strany ostudné chování.

Nepřišlo vám, že soupeř některé zákroky přeháněl už během první třetiny?

Pavel Hulva: Nemají kvalitu, takže se to snaží nahrazovat něčím jiným. Ale hrají hnusně, jsem z toho opravdu zklamaný, takové věci by se neměly stávat.

Šumperk vs Nový Jičín zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Překvapilo vás, když soupeř odešel ve třetí třetině do šatny?

Pavel Hulva: To byl podle mě výkřik ze zoufalství.  

Chystali jste se po zmiňovaném odchodu hostů na konec zápasu, nebo vám bylo jasné, že se ještě Ďáblové vrátí?

Pavel Hulva: Podle regulí soutěže víme, že museli přijít zpátky z kabiny na led, jinak by dostali pokutu. Já jen hráče nabádal, abychom zápas dohráli v klidu. Nemá cenu se s takovým soupeřem zaobírat, tohle je prostě špatně.

Šumperk vs Nový Jičín zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Nezvažoval jste v závěru, že byste pošetřil síly hlavních tahounů?

Pavel Hulva: Snažil jsem se dávat více prostoru čtvrté lajně. Ale sedět nikoho nenechávám, hráči si potřebují zvyknout na zátěž. Přijde play-off a tam musíme být stoprocentně připraveni.

Šumperk vs Nový Jičín zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Valašské Meziříčí i Nový Jičín porazily Porubu. Pak ale oba týmy přijely do Šumperka a schytaly tady debakl. Čím si to vysvětlit?

Pavel Hulva: Proti Porubě hráli Novojičínští doma, tam hrají zase trošku jiný hokej. Tady si stěžují, že rozhodčí pískají proti nim, u nich popravdě taky není žádná sranda hrát. Věří si, a navíc rozhodčí v soutěži jsou

Autor: red., Martin Schwarz, zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Fotogalerie

Šumperk vs Nový Jičín       zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.