Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Vrah 10 let uniká spravedlnosti!

03. března 2015 - 22:36

Zpět na seznam článků

Policie hledá svědky neobjasněné vraždy ve Šternberku

Vrah 10 let uniká spravedlnosti!

Šternberk - videopůjčovna, kde byla zavražděna mladá žena zdroj foto:PČR

Téměř deset let starý případ brutální vraždy znovu intenzivně prověřují kriminalisté, kteří se obracejí na veřejnost s výzvou o pomoc při jeho objasnění.

V pátek 29. července 2005 přibližně hodinu po poledni neznámý pachatel vstoupil do videopůjčovny na Hlavním náměstí ve Šternberku a zavraždil jednatřicetiletou zaměstnankyni. „Oběť byla zavražděna zvlášť surovým způsobem,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jitka Dolejšová.

Šternberk - videopůjčovna, kde byla zavražděna mladá žena

Z tehdejších dostupných poznatků kriminalistů vyplývá, že pachatelem mohl být muž vysoký kolem 180 až 190 centimetrů, štíhlé postavy a v době, kdy k události došlo, se jeho věk mohl pohybovat mezi 30 až 45 lety. „V průběhu vyšetřování byly odebrány otisky prstů a vzorky DNA nejen stovkám klientů videopůjčovny a jejich příbuzným, ale byly postupně prověřovány také u vězňů, klientů psychiatrické léčebny a pachatelů obdobné násilné trestné činnosti v rámci celé republiky. Žádný z odebraných vzorků se však neshodoval s těmi, které kriminalisté zajistili na místě činu,“ informovala policejní mluvčí.

Šternberk - videopůjčovna, kde byla zavražděna mladá žena

Vzhledem k tomu, že byly zjištěny nové skutečnosti, se v současnosti olomoučtí kriminalisté k případu opět vracejí a to společně se specialisty z týmu policejního prezídia Tempus, jenž se zabývá odhalováním neobjasněných případů závažné trestné činnosti. „Ve spolupráci s genetikem z kriminalistického ústavu, který v době spáchání trestného činu zpracovával odebrané vzorky DNA, jsou opětovně vyhodnocovány stovky vzorků DNA,“ přiblížila současný průběh vyšetřování Jitka Dolejšová.

Šternberk - videopůjčovna, kde byla zavražděna mladá žena

Šternberk - videopůjčovna, kde byla zavražděna mladá žena

Kriminalisté, kterým nyní po letech pomáhají při jejich práci nové vědecké metody, věří, že je stále ještě šance případ objasnit a pachatele odhalit. Významnou roli by mohla sehrát i veřejnost. „Pokud bude mít někdo z občanů jakýkoliv poznatek k případu, ať kontaktuje kriminalisty prostřednictvím linky 158,“ obrací se na veřejnost policejní tisková mluvčí.

Autor: red., pis. zdroj foto: PČR

Fotogalerie

Šternberk - videopůjčovna, kde byla zavražděna mladá žena   zdroj foto:PČR

Další články z rubriky

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Připomene smutné výročí vyvraždění 3792 Čechoslováků v tzv. terezínského rodinného tábora

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.