Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Vstup Česka do NATO před dvaceti lety

16. března 2019 - 08:30

Zpět na seznam článků

Připomenuli si v Olomouci

Vstup Česka do NATO před dvaceti lety

Olomouc - vzpomínková akce zdroj foto: OLK

Česko spolu s Polskem a Maďarskem jako první země bývalého Východního bloku vstoupilo 12. března 1999 do NATO. Od tohoto významného okamžiku uplynulo letos dvacet let. 

Vzpomínkovou akci společně se slavnostním nástupem uspořádala olomoucká posádka 153. záchranného praporu za přítomnosti organizačních složek armády, které působí v Olomouci, významných zástupců samosprávy a také představitelů integrovaného záchranného systému.

Olomouc - vzpomínková akce zdroj foto: OLK

Slavnostního nástupu a oslav se za hejtmanství zúčastnil zastupitel Olomouckého kraje Vladimír Lichnovský. „Vstup Česka do NATO byl před dvaceti lety historickou událostí. Stejný nebo možná ještě větší význam má naše partnerství v Severoatlantické alianci dnes. Svět se za dvě poslední desetiletí změnil, ale odhodlání plnit naše závazky nikoli,“ uvedl Vladimír Lichnovský.

Olomouc - vzpomínková akce zdroj foto: OLK

Olomouc - vzpomínková akce zdroj foto: OLK

Přehlídku doprovodila také ukázka techniky, kterou olomoučtí vojáci při práci používají. „Nerad slýchám slova o tom, že vstup ČR do NATO byl pro nás jednostranně výhodným aktem. Myslím, že naše úloha je daleko významnější, že naše země i její armáda umí být plnohodnotným partnerem. Práce příslušníků 153. ženijního praporu pro Severoatlantickou alianci, stejně jako pro náš region v rámci Integrovaného záchranného systému, je toho důkazem,“ dodal Lichnovský.

Autor: red., olk, zdroj foto: Olk

Fotogalerie

Olomouc - vzpomínková akce                 zdroj foto: OLK

Další články z rubriky

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Připomene smutné výročí vyvraždění 3792 Čechoslováků v tzv. terezínského rodinného tábora

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.