Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Vydejte se do divoké a nespoutané Indie

17. srpna 2018 - 14:05

Zpět na seznam článků

Pozvánka na přednášku

Vydejte se do divoké a nespoutané Indie

pozvánka na přednášku zdroj foto: DK

S cestovatelem Michalem Štěpánkem se během přednášky vydáme ve středu 12. září do divoké a nespoutané Indie, která je jednou z nejlidnatějších zemí této planety. Jde o pozoruhodný svět, kde platí jiné zákony, než na jaké jsme zvyklí.

Nejprve na chvíli zůstaneme v hlavní metropoli Dillí, abychom vzápětí mohli uniknout před ruchem velkoměst někam mimo civilizaci - do ticha majestátní Himálaje. Toto pohoří je natolik rozlehlým územím, že jeho opuštěnost a téměř liduprázdnost silně kontrastuje s přelidněnými ulicemi a uspěchaným životním stylem místních obyvatel.

Navštívíme také některá další známá města a vrátíme se spolu prostřednictvím spousty zážitků zpět na ulici mezi místní lidi, jejichž naprostá bezprostřednost nás nepřestane fascinovat. „Indie mi doslova vyrazila dech. Všechny smysly jedou na plné obrátky. Nikde jinde jsem totiž nezažil tolik barev, vůní, pachů, dobrého jídla, všudypřítomných odpadků a chudoby. Tato země bude vždy dost odlišná, svérázná a divoká. A přesně takto jí to sluší,“ uvádí Michal Štěpánek, který se poprvé podíval za hranice v roce 2013.

pozvánka na přednášku zdroj foto: DK

Tato cesta byla pro něj natolik inspirativní a zajímavá, že si dojmy a pocity z ní nechtěl nechávat jen tak pro sebe. Vznikl tak nápad realizovat cestovatelské přednášky, který funguje už bezmála pět let. Za tu dobu stihl navštívit kromě Indie například také Gruzii, Kyrgyzstán, Írán, Albánii a Korsiku. Do budoucna plánuje cestu do Japonska, Pákistánu, Ománu nebo Maroka.

Poutavá přednáška spojená s promítáním snímků a video nahrávek z cest po Indii se uskuteční ve středu 12. září od sedmnácté hodiny v G-klubu Šumperk. Vstupné je 50 korun.

Autor: red.,dk - M. Horáková

Fotogalerie

pozvánka na přednášku                 zdroj foto: DK

Další články z rubriky

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Řidiči lehkou nohu na plynu

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Konec dalších starých vlaků

Cesty napříč Tureckem

Cesty napříč Tureckem

Pozvánka do kina Retro

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.