Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Výsadby stromů v Zábřehu připomenou výročí republiky

20. září 2018 - 09:12

Zpět na seznam článků

Založení stromořadí na Humenci a výsadba lip na sídlišti

Výsadby stromů v Zábřehu připomenou výročí republiky

Výsadby stromů v Zábřehu připomenou výročí republiky zdroj foto: muz

Cestu na kopci Humenec vedoucí z Rudolfova na Skaličku bude od letošního podzimu po jedné straně lemovat nová alej vysázená při příležitosti stoletého výročí republiky.

Budou ji tvořit ovocné stromy. „Cílem záměru je připomenout stoleté výročí a přispět k rozvoji zeleně v našem městě, nový prvek zeleně je součástí komponované krajiny města a jeho okolí“ sdělil k výsadbě starosta Zábřeha František John.

Vlastní založení stromořadí na Humenci proběhne v pátek 28. září od čtrnácti hodin a pomohou s ním zábřežští skauti. „K výsadbě je zvána široká veřejnost. Přímo v den výročí, tedy 28. října letošního roku, pak budou vysázeny lípy na sídlišti Severovýchod, na prostranství před základní školou. I k této výsadbě, která je součástí záměru revitalizaci sídliště, budou přizváni občané,“ uvedla tisková mluvčí zábřežské radnice Lucie Mahdalová.

Zábřeh na Humenci dále připravuje projekt výsadby ovocného sadu, ve kterém by měly být zastoupeny staré krajové odrůdy, na mezích v dolní části Humence. Projekt bude předložen k financování Operačního programu životní prostředí. Ze stejného titulu chce vedení radnice získat finanční prostředky také na výsadbu parku Knížecích sady. „Kolem města se chystají další výsadby alejí například podél plánované cyklostezky na Postřelmov či kolem sítě polních cest na Klárince a Račici, ty přispějí k ekologické stabilitě krajiny a budou realizovány v souvislosti s komplexními pozemkovými úpravami,“ upřesnila mluvčí.

Autor: red.,muz., zdroj foto: muz

Fotogalerie

Výsadby stromů v Zábřehu připomenou výročí republiky  zdroj foto: muz

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.