Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

ŠumpeRUN 2024

18.04.2024 - ŠumpeRUN 2024 - Registrujte se do závodu na nové trati...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Významným hostem Blues Alive bude Jay Sieleman

24. října 2014 - 07:00

Zpět na seznam článků

Předseda největší světové bluesové nadace The Blues Foundation

Významným hostem Blues Alive bude Jay Sieleman

Jay Sieleman ředitel nadace The Blues Foundation zdroj foto:DK

Letošní ročník festivalu Blues Alive, který proběhne v polovině listopadu v Šumperku, navštíví Jay Sieleman, předseda americké nadace The Blues Foundation. “Je to pro nás velká pocta, protože The Blues Foundation je největší organizací na světě sdružující hudebníky, organizátory, novináře, promotéry a všechny, kteří se snaží o popularizaci blues,” říká ředitel festivalu Blues Alive Vladimír Rybička.

Devatenáctý ročník mezinárodního festivalu Blues Alive, který patří k největším středoevropským přehlídkám svého žánru, nabídne přes dvacet kapel a hudebníků. “Díky státnímu svátku 17. listopadu jsme letos nově připravili místo dvou tři hlavní večery - od pátku do neděle,” říká Vladimír Rybička.

Vladimír Rybička - ředitel festivalu Blues Alive

Pátek 14. listopadu bude pódium velkého sálu Domu kultury v Šumperku patřit písním Muddyho Waterse, který zemřel v roce 1983. V samostatných blocích i při závěrečném jamu vystoupí jeho dva hudebně aktivní synové Mud Morganfield a Big Bill Morganfield. “Doprovodí je český Marcel Flemr Band, který vystoupí i v úloze předkapely s několika domácími hosty,” říká dramaturg Ondřej Bezr. Více o programu ZDE

Sobotní večer 15. listopadu zavede diváky na sever do Skandinávie - zahraje zde finské duo Black River Bluesman and Bad Mood Hudson a norská kapela Thornbjorn Risager and The Black Tornado. V roli hlavní hvězdy večera se pak představí držitel mnoha bluesových ocenění, americký zpěvák a hráč na foukací harmoniku John Németh. "Ten přijede přímo ze známého festivalu ve švýcarském Luzernu, se kterým v posledních letech na 'dovozu' účinkujících stále častěji spolupracujeme," uvádí Rybička.

Festival v neděli 16. listopadu završí jako největší lákadlo Otis Taylor, jedna z nejvýznamnějších osobností současného blues. "V Česku už dvakrát s úspěchem koncertoval, tentokráte ale přijede s nově obsazenou kapelou a velkou, emočně mimořádně silnou show," vysvětluje Ondřej Bezr. Před ním zahraje například mladý americký kytarista Mike Zito, který bude na turné nejen se svou kapelou, ale také se zvláštním hostem, talentovanou zpěvačkou a kytaristkou Samanthou Fish. Devatenáctý ročník Blues Alive ale nabídne daleko více jmen, které často překračují hranice blues. Více ZDE.

K tradičním součástem festivalu patří noční jamy a afterparty v místních pivnicích nebo projekce filmu v kině Oko. Vstupenky jsou k dostání v cenách od 90 do 570 korun ZDE.

The Blues Foundation je iniciátorem a organizátorem několika velmi významných a v prostředí blues mimořádně oceňovaných událostí a akcí. Nejvýznamnějšími z nich jsou: každoroční ceny pro hudebníky (Blues Music Awards), pro lidi podporující blues (Keeping The Blues Awards), největší bluesová soutěž na světě (International Blues Challenge) a The Blues Hall Of Fame – muzeum/galerie, jejímž cílem je uctít největší osobnosti světa blues a udržovat jejich památku. Jay Sieleman stojí v čele The Blues Foundation od roku 2009.

Jay Sieleman ředitel nadace The Blues Foundation zdroj foto:DK

Projevil se jako mimořádně úspěšný manager a vizionář, neboť právě posledních pět let je obdobím nebývalého rozkvětu této organizace, která je dnes nejdůležitějším a nejvýznamnějším arbitrem ve světě blues. V současné době The Blues Foundation sdružuje téměř 5 tisíc členů.

Autor: red.,d.k.

Fotogalerie

Jay Sieleman ředitel nadace The Blues Foundation   zdroj foto:DK

Další články z rubriky

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

Muž, který tančil v ohni

Muž, který tančil v ohni

Setkání s Josefem Formánkem

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.