Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Z rozhledny Bukovky můžete pozorovat celé Jeseníky

11. října 2018 - 11:26

Zpět na seznam článků

Nově je zde umístěn mincovní dalekohled

Na samém vrcholu Bukového kopce, v nadmořské výšce 625 m n. m. stojí rozhledna Bukovka. Po zdolání sto jedenácti schodů se dostanete na vyhlídkovou plošinu, která se nachází v osmnácti metrech nad terénem.

Z rozhledny je nádherný výhled na Údolí Desné, hřeben Jeseníků, Rychlebské hory a masiv Králického Sněžníku. V přízemí rozhledny je útulna pro turisty, kterou lze využít k odpočinku nebo se schovat před nepřízní počasí. (Výška rozhledny: 22 m, GPS souřadnice:  50.0141747N, 17.0130356E, rok výstavby: 2016, otevírací doba: celoročně, parkování: u KKC Rapotín)

informace zdroj: TIC Rapotín

Pro turisty je velmi atraktivní „Naučná stezka Bukovka“. Měří osm a půl kilometru, začíná i končí u rapotínského obecního úřadu. „Stezka zavede ke Švédské kapličce, Skalní krčmě, na Pěticestí a k dalším dvěma zastavením vedoucím k rozhledně. Při zpáteční cestě půjdete přes Samotu a lesní balneo, které nabízí příjemné osvěžení studenou vodou s dvěma káděmi na nohy s různými hloubkami a speciální káď na ruce a předloktí,“ zve k zajímavé procházce Markéta Biková z TIC Rapotín, která upřesnila: „Můžete si vyzkoušet chůzi na boso po kamínkách různých tvarů a velikostí. Informační panely na stezce Vás seznámí s místními zajímavostmi a získáte instrukce k severské chůzi“

Celý okruh naučné stezky je značený žlutou turistickou značkou. V TIC Rapotín si můžete zapůjčit speciální hole pro Nordic Walking i s instruktáží.

Na rozhledně Bukovce je nově umístěn mincovní dalekohled. „Po vhození deseti korun se návštěvníkům rozhledny na dvě minuty naskytne možnost pozorovat celé Jeseníky z jiné perspektivy,“ přibližuje novinku Markéta Biková.

Bukovka - mincovní dalekohled zdroj foto: TIC Rapotín

Dalekohled je upevněn na otočném rameni, je možné ho směrovat dle vlastního zájmu.  „Vházejí se do něj mince v hodnotě 5, 10 nebo 20 korun. Dalekohled bude na rozhledně celoročně,“ doplnila pozvánku pracovnice TIC Rapotín. 

Autor: red., M. Biková, S. Adoltová

Fotogalerie

Další články z rubriky

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Řidiči lehkou nohu na plynu

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Konec dalších starých vlaků

Cesty napříč Tureckem

Cesty napříč Tureckem

Pozvánka do kina Retro

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.