Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Zábřeh poprvé pořádá setkání Hanáků

24. září 2014 - 08:36

Zpět na seznam článků

O víkendu město ožije jarmarkem a přehlídkou dechovek

Zábřeh poprvé pořádá setkání Hanáků

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

Dvoudenní festival zábavy, poučení, ale i dobrého jídla a pití připravuje Město Zábřeh ve spolupráci se Zábřežskou kulturní a Hanáckým folklorním sdružením na poslední zářijový víkend.

V sobotu 27. září bude Masarykovo náměstí patřit tradičnímu Zábřežskému kulturnímu jarmarku. V neděli 28. září se do Zábřehu sjede přes třicet národopisných souborů, lidových a dechových muzik na 5. setkání Hanáků. „Obě akce budou vyvrcholením oslav 760. výročí první písemné zmínky o našem městě. Setkání Hanáků uspořádáme v Zábřehu, nejsevernějším městě Hané, při této příležitost vůbec poprvé,“ uvedl starosta František John.

Jarmark nabídne tradičně prodej jarmarečního zboží a především bohatý celodenní kulturní program. Aktivity a atrakce pro děti i tvůrčí dílny nabídne dětské scéna domu dětí a mládeže Krasohled. Atrakcí, na podobných akcích nevídanou, se jistě stane desetimetrový bazén s možností vyzkoušet si v něm aquazorbing.

pozvánka

V neděli 28. září ulice města ožijí už od ranních hodin vystoupením dechovkových souborů či průvodem krojovaných účastníků letošního setkání Hanáků. Na dvou pódiích na Masarykově náměstí odstartuje přehlídka hanáckých krojů, vystoupení hanáckých souborů a především Hanácká svajba – velkolepá rekonstrukce nejvýznamnější události v životě Hanáků. Odpolední program na hlavní scéně pak bude patřit cimbálové muzice Bukovinka a Brněnskému rozhlasovému orchestru lidových nástrojů.

V neděli se lidové a dechové muziky představí také v zahradní restauraci Pod Kaštany a v rámci akce Svatováclavský bramborák v Katolickém domě.

Autor: red.,Z.David

Fotogalerie

ilustrační snímek               zdroj foto:archiv

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.