Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Zábřeh zavedl Mobilní rozhlas

22. února 2018 - 08:15

Zpět na seznam článků

Radnice pokračuje ve zlepšování služeb občanům

Zábřeh zavedl Mobilní rozhlas

ilustrační snímek zdroj: mus

V souvislosti se zlepšováním informovanosti občanů zavádí město novou službu Mobilní rozhlas. Současný informační systém AIS nahradí moderní aplikace, díky které budou mít občané po ruce důležité informace týkající se odstávek energií, anket či pozvánek na akce města, kontakty i možnost se podílet na zlepšení života ve městě a jeho okolí.

Prostřednictvím služby bude radnice informovat o aktuálním dění pomocí různých komunikačních kanálů – SMS zprávami, hlasovými zprávami, e-maily, případně zprávami do aplikace. Služba je poskytována občanům zdarma a aplikaci lze stáhnout pro Android i pro iOS. Součástí aplikace je navíc funkce Zmapuj to, díky které mohou občané vyfotit a poslat na úřad pochvaly i náměty na zlepšení. Stačí přímo v aplikaci vyfotit černou skládku, výmol na silnici, nesvítící lampu, zničenou lavičku nebo například sraženou zvěř, označit místo a odeslat.

Kompetentní osoba se již postará o nápravu. „Chceme maximálně využít možnosti moderní techniky pro komunikaci s občany. Nově se otevírají možnosti zpětné vazby od občanů, kteří budou moci jednoduše zasílat podněty na to, co v našem městě zlepšit, a podílet se tak na vytváření pozitivního prostředí v Zábřeze,“ uvedl k nové aplikaci starosta František John.

První způsob registrace spočívá ve vyplnění online registračního formuláře na adrese muzabreh.mobilnirozhlas.cz, kde stačí vypsat své telefonní číslo a potvrzení heslem, které bude obratem na telefonní číslo zaslané. Ve druhém kroku následuje vyplnění kontaktních údajů. Druhým způsobem je vyplnění ústřižku na informačním letáku, který byl součástí městského bulletinu, a jeho odevzdání na podatelnách městského úřadu, případně leták vyplnit přímo na podatelnách.

Stávající uživatelé systému AIS budou ale automaticky převedeni, nemusí se tak opětovně registrovat.

Autor: red., L. Mahdalová

Fotogalerie

ilustrační snímek             zdroj: mus

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.