fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 4 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Zábřežský David Jílek: Série čtyř Ironmanů v řadě během čtyř týdnů

11. července 2016 - 21:43

Zpět na seznam článků

Celková porce 904 kilometrům

Zábřežský David Jílek: Série čtyř Ironmanů v řadě během čtyř týdnů

Zábřežský David Jílek: Série čtyř Ironmanů v řadě během čtyř týdnů zdroj foto: P. Jílek

Čtyři Ironmany v řadě v průběhu čtyř týdnů, absolvoval zábřežský triatlonista David Jílek. Z toho: Plavání: 15,2 km; Cyklistika: 720 km; Běh: 168,8 km

Tuto sérii zahájil otrokovickým Moraviamanem, ve kterém vybojoval prní místo ve své kategorii. Časem 8:46 prolomil hranici 9 hodin a posunul své maximum na této trati o více jak 20 min proti loňskému roku. Dalším závodem byl 26. června závod světové série Ironman v rakouském Klagenfurtu, který je jedním z nejhezčích závodů v Evropě. Startuje zde téměř tři tisíce závodníků.

Úvodní plavání tentokrát kategorie profi bez neoprenu čas 1:01. „Cyklistickou část s převýšením necelých 2000 m na 180 km za 4:47 zdolal bez větších problémů s časem o 7 min. lepším než vloni a průměrnou rychlostí kolem 38 km/h. Závěrečný maraton vedený po dvou okruzích za 3:13. Jako nejlepší Čech se s celkovým časem 9:07 umístil na 17. místě v MPRO,“ uvedl Petr Jílek.

Třetí v pořadí 3. července opět závod světové série Ironman IM Frankfurt vypsaný také jako mistrovství Evropy.

Zábřežský David Jílek: Série čtyř Ironmanů v řadě během čtyř týdnů

 Tento závod je tradičně nabitý světovými jmény triatlonu a účast více jak 3500 závodníků zaručuje nepopsatelnou atmosféru. „Start ráno v 6:30 v nedaleké pískovně plavání opět bez neoprenu s jedním výlezem z vody Davidovi docela sedlo a s časem 59 minut vbíhal do prvního depa. Cyklistika s úvodní pasáží do Frankfurtu a následnými dvěma okruhy po 85 km. První okruh jel docela svižně bez větších problémů průměrnou rychlostí kolem 39 km/hod. v průběhu druhého okruhu začalo poměrně silně foukat a rychlost byla o poznání nižší. Kolo tedy za 4:50,“ popisuje Petr Jílek.

Závěrečný maraton v občasném dešti rozdělený do čtyř okruhů kolem řeky Mohan s úžasnou diváckou atmosférou doběhl do závěrečné finischline za 3:12. Celkový čas 9:12 (o 40 min lepší jako vloni). „Opět jako nejlepší Čech a 24. místo v MPRO,“ s patřičnou hrdostí hodnotí Petr Jílek.

Posledním závodem této série byl ve dnech 8.-9. července. pražský BIGMAN. Tento závod je složený ze dvou triatlonů – páteční terénní a sobotní dlouhý triatlon byl soubojem o prvenství s Petrem Vabrouškem. Po pátečním terénním triatlonu, ve kterém David zvítězil, měl náskok cca minutu na Petra Vabrouška. Úvodní plavání v ledové Vltavě (15°C) absolvovali oba společně. David s rychlejším depem vyjížděl na kolo jako první a od začátku velmi nepříjemné a větrné cyklistické části začal budovat náskok na Petra Vabrouška. Zhruba v polovině závodu náskok zvýšil až na pět minut. Ke konci cyklistiky trošku ztratil a do maratonu vybíhal s náskokem necelé 4 minuty.

Zhruba po deseti kilometrech se u Davida začala již projevovat únava z předchozích závodů a začal silně ztrácet vytvořený náskok. Během dalších kilometrů šel Petr Vabroušek do čela závodu. Na zbytek startovního pole si oba vytvořili velký náskok necelé dvě hodiny, tak už si každý hlídal svou pozici a do cíle ji udržel. David doběhl druhý jak v kombinaci BIGMAN tak i v „železňáku“.

Jako třetí v kombinaci BIGMAN doběhl zábřežský David Krupička, který společně s Davidem Jílkem také absolvoval všechny čtyři Ironmany. Další zábřežák Petr Bednář se umístil celkově na 7. místě. Oba tito  triatlonisté jsou svěrenci Davida Jíka.

Autor: red., P. Jílek, zdroj foto: P. Jílek

Fotogalerie

Zábřežský David Jílek: Série čtyř Ironmanů v řadě během čtyř týdnů    zdroj foto: P. Jílek

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.