fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Zábřežský David Jílek získal stříbro na Moravimanovi

27. června 2017 - 07:16

Zpět na seznam článků

Mistrovství ČR v dlouhém triatlonu

Zábřežský David Jílek získal stříbro na Moravimanovi

David Jílek získal stříbro na Moravimanovi foto zdroj: Petr Jílek, Tomáš Bubík

Dalším závodem českého poháru v dlouhém triatlonu byl Moraviaman v Otrokovicích, kterého se zůčastnil zábřežský triatlonista David Jílek a byl to jeho jubilejní 20. Ironman

Moraviaman je nejpopulárnějším domácím závodem na plných ironmanských distancích (3,8 km plavání, 180 km kolo, 42,2 km běh). 

Start v sedm ráno – plavání ve třech okruzích s výběhem. Tentokrát se plavalo bez neoprenu, který  není  na dlouhých distancích v domácích podmínkách obvyklou záležitostí. Hned po startu se utvořily dvě silné skupiny, které Davidovy odplavaly a on pak již nebyl schopen ztrátu stáhnout. V těchto skupinách byli i největší favorité závodu Petr Vabroušek, Jan Jakubíček a Lukáš Krpec. David vylézal z vody až na 17. místě s odstupem cca 7 minut na prvního.

David Jílek získal stříbro na Moravimanovi foto zdroj: Petr Jílek, Tomáš Bubík

V  cyklistické části, která byla rozdělena do čtyř okruhů po 45 km, začal stíhat čelo závodu.  Druhým nejrychlejším časem v cyklistické části a průměrnou rychlostí lehce pod 40km/h (4 hod.35min.) se mu to částečně podařilo.  Již v prvním kole se dotáhnul na Petra Vabrouška, před kterým ještě byla dvojice Krpec (2 minuty) a Wainer s náskokem dalších cca 4minuty na Krpce. V tomto pořadi čtveřice dokončila cyklistickou část.

David Jílek získal stříbro na Moravimanovi foto zdroj: Petr Jílek, Tomáš Bubík

Změnou trasy maratonu se stala závěrečná disciplína rozhodující a v dramatickém závěru závodu určila pořadí na stupních vítězů.  David těsně po výběhu z depa předběhl Petra Vabrouška, ale během prvního půlmaratonu se Vabroušek strojovým tempem dostal zpět a ještě předběhl Lukáše Krpce. Jana Wainera na první pozici v druhé polovině maratonu opustily síly a začal se postupně propadat. 10 km před cílem se na čelo se dostal Vabroušek a za ním v kontaktu Krpec a Jílek a zdálo se být rozhodnuto.

Zhruba 8 km před cílem se pořadí na čele znovu změnilo a Krpec šel před Vabouška. David Jílek zaútočil v posledním seběhu zhruba 3 km před cílem. Předběhl Vabrouška, ale výborně běžícího Lukáše Krpce už nedotáhl a získal tak skvělé 2. místo a titul vicemistra ČR v dlouhém triatlonu v celkovém čase 9 hod. a 4 minuty. Ve své kategorii se umístil na 1. místě a připsal si cenné body do průběžného pořadí českého poháru.

Výsledky ZDE

Dalším závodem Davida Jílka bude již 2. července  IM Klagenfurt a za týden tj. 9.července IM Frankfurt. Opět plné distance v celkové délce 226 km

Autor: red., foto zdroj:  Petr Jílek, Tomáš Bubík.

Fotogalerie

David Jílek získal stříbro na Moravimanovi    foto zdroj:  Petr Jílek, Tomáš Bubík

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.