Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Zábřežský divadelní podzim nabídne herecké hvězdy

26. července 2016 - 10:08

Zpět na seznam článků

Ivana Trojana, Miroslava Krobota, Maroše Kramára, Barboru Hrzánovou a další

Zábřežský divadelní podzim nabídne herecké hvězdy

komedie Začínáme končit zdroj foto: z.k.

Početnou plejádu oblíbených hereckých tváří zahrnuje poprázdninová nabídka divadelních představení v zábřežském kulturním domě. Vrcholem zdejšího divadelního podzimu bude nepochybně vystoupení Dejvického divadla v čele s Ivanem Trojanem a Miroslavem Krobotem.

Podzimní sezona odstartuje 29. září představením Bratislavského hudebního divadla Mandarínková izba, které do Zábřehu přiveze herecky náročnou komedii v hlavní roli s Marošem Kramárem nabízející zajímavé příběhy lidí v krátkých jednoaktovkách někdy přímo s detektivním koncem. „Všechny se odehrávají v malém pařížském hotelu v záhadném pokoji, kterému se říká mandarinkový a který má svůj vlastní příběh,“ popisuje produkční Vratislav Jarmar.

Součástí divadelního předplatného na rok 2016 je rovněž titul Začínáme končit, který kulturní dům uvede 10. října. Komedii vévodí výkony jedné z nejoblíbenějších hereckých dvojic současnosti, Barbory Hrzánové a Radka Holuba. „Hra nabízí výjimečnou hereckou příležitost zejména pro Báru Hrzánovou, která zde ztvárňuje dvojroli,“ uvedl Jarmar.

Ucpanej systém - Ivan Trojan zdroj foto: z.k.

Na černou grotesku ze života spodiny Ucpanej systém v podání herců Dejvického divadla se mohou milovníci divadla těšit v pátek 11. listopadu. Mistrovský kousek, který se stal nejlepší inscenaci roku 2012 a přinesl Ivanu Trojanovi cenu Alfréda Radoka a nominaci na Cenu Thálie, nabídne také excelentní herecké výkony Miroslava Krobota, Martina Myšičky, Jaroslava Plesla, Hynka Čermáka, Kláry Melíškové či Lenky Krobotové. „Zatímco vstupenky na zářijový a říjnový titul lze zakoupit již nyní, prodej vstupenek na Ucpanej systém spustíme až během září. Držitelé abonentek na letošní divadelní sezonu mají svoje místa zaručena,“ informoval Vratislav Jarmar.

 

Autor: red., z.k.

Fotogalerie

komedie Začínáme končit                   zdroj foto: z.k.

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.