Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Zábřežský festival Hvězdy na hradě

12. června 2018 - 11:41

Zpět na seznam článků

Nabídne divadla a koncerty pod otevřeným nebem

Zábřežský festival Hvězdy na hradě

Zábřežský festival Hvězdy na hradě zdroj foto: z.k.

Dvě divadelní představení, vystoupení harfistky světového formátu, koncert kapely, která v současné době kraluje české alternativní scéně, a recitál legendy naší folkové scény nabídne od středy 20. do pátku 29. června zábřežský multižánrový festival Hvězdy na hradě. 

Zatímco čtyři akce se uskuteční pod otevřeným nebem na nádvoří bývalého hradu, harfa Jany Bouškové rozezní chrámovou klenbu kostela sv. Barbory. „Festival přivede do regionu atraktivní tváře ze světa umění a propojí různé umělecké žánry. Jeho smyslem je rovněž oživit prostory bývalého zábřežského hradu a propojit současné umění s kulisami zajímavé architektonické památky,“ uvedl Zdeněk David z pořádající Zábřežské kulturní.

HNH J. Boušková zdroj foto: z.k.

Návštěvníky koncertu v kostele sv. Barbory, který bude věnován dvěma královským nástrojům a skladbám pro více než sto strun, čeká atraktivní program: Dvořákova suita Americká, úprava symfonických básní Bedřicha Smetany Vyšehrad a Vltava, populární modlitba Ave Maria nebo duet pro cembalo a harfu od Johanna Christiana Bacha.

Diváky festivalu čeká detektivní komedie Ani za milion! v podání Michaely Kuklové a Lukáše Langmajera a komedie Kšanda, v níž se představí přední herci pražských divadel v čele Miluší Bittnerovou, Petrem Jančaříkem nebo Martinem Maxou.

HNH Ani za milion zdroj foto: z.k.

Koncertní menu obstará kapela Zrní, Pavel Dobeš spolu s kytaristou Tomášem Kotrbou a sóloharfistka České filharmonie Jana Boušková v doprovodu cembala Martina Hrocha.

HNH P. Dobeš zdroj foto: z.k.

HNH kapela Zrní zdroj foto: z.k.

Vstupenky na uvedené akce nabízejí prodejní místa Zábřežské kulturní v předprodeji za příznivých 140 a 190 korun. „Není třeba se obávat ani deštivého počasí, pro tento případ bude vždy připraven sál kulturního domu, a akce se tak uskuteční za každého počasí,“ upozornil David.

Autor: red., z.k., zdroj foto: z.k.

Fotogalerie

Zábřežský festival Hvězdy na hradě   zdroj foto: z.k.

Další články z rubriky

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.