Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Zábřežský festival Léto u zámku připravilo na srpen atraktivní program

21. července 2018 - 08:23

Zpět na seznam článků

Před zábřežským zámkem zahrají dvě skvělé kapely

Zábřežský festival Léto u zámku připravilo na srpen atraktivní program

ZZ Top- revival zdroj foto: z.k.

Rovněž v srpnu nabídnou čtvrteční večery v amfiteátru na zábřežském Masarykově náměstí pohodovou muziku a také dvě filmové projekce pod širým nebem.

Ve čtvrtek 2. srpna rozezní náměstí největší hity americké hard rockové kapely ZZ Top, jejíž členové jsou pověstní svými dlouhými vousy. Litovelský revival, vystupující ve stylových kostýmech a se stylovými rekvizitami, zahraje průřez tvorbou této texaské hudební legendy. „Loni jsme museli tento koncert pro nepřízeň počasí zrušit, doufáme, že letos  nám bude počasí nakloněno a legendárních hitů ZZ Top se dočkáme,“ poznamenal Zdeněk David z kulturního domu.

O týden později, 9. srpna, nabídne program festivalu Léto u zámku koncertní set tvořený legendárními hity Věry Špinarové. „Kapela Věra Špinarová Tribute Rock Band se věnuje odkazu české hudební legendy na vysoké muzikantské úrovní, má v repertoáru několik desítek jejích písniček a především disponuje skvělým vokálem v podání zpěvačky Jiřiny Švecové,“ pochválil hudebníky ředitel zábřežského kulturáku.

pozvánka z.k. zdroj:ZK

Kino pod otevřeným nebem se před zámek vrátí 16. srpna, aby promítlo napínavou a zábavnou jízdu režiséra Jiřího Vejdělka Tátova volha se skvělými hereckými výkony Elišky Balzerové, Tatiany Vilhelmové, Evy Holubové a dalších populárních herců.

Léto u zámku uzavře 23. srpna projekce německé komedie Fakjů pane učiteli 3, která naváže na u diváků veleúspěšné předchozí díly série. Ve „trojce“ přichází na řadu další novátorské pedagogické postupy Zekiho Müllera zahrnující i nelegální podkožní čipování studentů, aby se mu netoulali za školou.

Všechny akce před zámkem odstartují ve dvacet hodin, areál ale bude otevřen už o půl hodiny dříve. V případě nepřízně počasí se filmová představení přesunou do kina Retro.

 
 

Autor: red., z.k.

Fotogalerie

ZZ Top- revival                                    zdroj foto: z.k.

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.