fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Zábřežský triatlonista David Jílek zahájil letošní sezonu

27. května 2016 - 07:42

Zpět na seznam článků

Za měsíc květen má za sebou dva závody

Zábřežský triatlonista David Jílek zahájil letošní sezonu

St. Polten zdroj foto: Petr Jílek

První závod Krušnoman se konal hned na začátku května. Mistrovství ČR v dlouhém duatlonu, současně první závod ČP v dlouhém triatlonu série Ford Czechman tour 2016 měl termín v sobotu 7. května.

Tento krásný závod v Krušných horách ve ski areálu Klíny o distancích 5 km běh, 80 km cyklistika, 15 km běh s celkovým převýšením 2500m řadí tento duatlon k nejtěžším v Evropě. Po úvodním lehce zadrženém běhu vyjížděl  David Jílek na kolo na jedenácté pozici. Cyklistickou část se snažil rozjet hned od začátku a tak cca na 20 km dojel na celkové 8. místo za Lukáše Slatinského, se kterým pak pomalu dojížděli závodníky před nimi.

Zhruba na 60. km se této dvojici podařilo dojet Václava Holuba a s ním pokračovat dále. V závěru cyklistiky tato trojice dojela Jakuba Langhamera a do druhého depa tak Jílek dojížděl na 2. místě. Závěrečný běh se pak postupně přetahoval s Lukášem Slatinským o 2. místo, ale když pak ve druhém, ze tří okruhů Lukáš zrychlil, nebyl David schopný jeho vysoké tempo udržet. Ze zadu pak stále zkracoval ztrátu Vašek Holub a nakonec v posledním stoupání po místní sjezdovce ho doběhl a oba se utkali o bronz v cílové rovince, kde úspěšnější byl Holub.

Na Davida Jílka tedy zbyla „brambora“ v celkovém pořadí. V kategorii do 29 let to znamenalo 1. místo.

Druhý závod  Ironman 70.3 St. Polten – Rakousko se konal 22. května. Již třetí rok zahajuje tímto závodem David Jílek triatlonovou sezonu na trati polovičního Ironmanu. Distance 1,9 km plavání, 90 km cyklistiky, 21 km běh. Plavání v 16°C „teplých“ jezerech, mezi kterými se přebíhá cca 300m bylo spíš o přežití, ale plavalo se pěkně a z vody vylézal kolem 21.místa.

Cyklistická část začíná rovinatou pasáží cca 30 km po místní dálnici a na 35 a 60 km čekají závodníky dvě stoupání. Celkové převýšení na 90 km je pak necelých 1000m.

St. Polten zdroj foto: Petr Jílek

Běžecký půlmaraton rozdělený do dvou okruhů s průběhem přes centrum městečka má ohromující atmosféru.

St. Polten zdroj foto: Petr Jílek

Plavání tedy 29:56 min, kolo s průměrnou rychlostí cca 37,5 km/h za 2 hod, 24 min. a závěrečný půlmaraton za 1:19. Výsledný celkový čas 4:19 vyšel  na 18. místo v kat. Profi.

Autor: red., Petr Jílek

Fotogalerie

St. Polten                                          zdroj foto: Petr Jílek

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.