Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Zaměstnancem roku se stal personalista ÚO Šumperk Milan Stratil

15. března 2018 - 21:00

Zpět na seznam článků

Nejlepší policisté Olomouckého kraje roku 2017 převzali ocenění

Zaměstnancem roku se stal personalista ÚO Šumperk Milan Stratil

V sále Klášterního Hradiska Vojenské nemocnice v Olomouci proběhl ve čtvrtek 15. března slavnostní ceremoniál, v rámci něhož byli oceněni nejlepší policisté a zaměstnanci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje za rok 2017.

Ocenění v podobě služebních medailí „Za statečnost,“ „Za zásluhy o bezpečnost,“ „Čestné medaile“ a „Za věrnost“ převzalo z rukou policejního prezidenta generálmajora Tomáše Tuhého celkem dvacet policistů.

Další tři policisté byli oceněni medailí ředitele Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, které jim předal krajský ředitel plukovník Tomáš Landsfeld společně s hejtmanem Olomouckého kraje Ladislavem Oklešťkem.

Nejlepší policisté Olomouckého kraje roku 2017 převzali ocenění zdroj foto: PČR

Druhá část slavnostního odpoledne byla věnována vyhlášení nejlepších policistů a zaměstnanců Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje za rok 2017, a to v několika kategoriích:  Policista roku, Zaměstnanec roku, Tým roku, Čin roku a Síň policejní slávy.

Policistkou roku byla vyhlášena poručice Alena Dudešková, komisařka oddělení obecné kriminality územního odboru Olomouc, zaměstnancem roku pan Milan Stratil, personalista územního odboru Šumperk. V týmu roku zvítězili policisté zařazení na oddělení služební kynologie krajského ředitelství. Oceněni byli za profesionálně odvedenou práci v zahraničních misích např. v Makedonii, Bulharsku a Španělsku. Poděkování nepatřilo pouze jim, ale také jejich čtyřnohým parťákům, bez kterých by se neobešli.

Nejlepší policisté Olomouckého kraje roku 2017 převzali ocenění zdroj foto: PČR

Ocenění za nejzáslužnější čin roku 2017 si převzali nadstrážmistr Jakub Sauer a nadstrážmistr Drahomír Vožda, policisté z pohotovostního a eskortního oddělení v Olomouci. Loni v prosinci si na autobusové zastávce v Olomouci všimli ležícího muže a začali s resuscitací, ve které pokračovali až do příjezdu rychlé záchranné služby. Muž díky rychlé pomoci policistů přežil a o šest dnů později mohl oslavit své osmdesáté narozeniny.

Do Síně policejní slávy byl uveden plukovník ve výslužbě Jiří Zlámal za dlouholetou službu v policejním sboru a zejména pak za iniciativu a úsilí při výstavbě nové budovy nynějšího územního odboru v Přerově.

V závěru slavnostního aktu ocenil policejní prezident statečnost Petra Nováka, nadstrážmistra Milana Fajkuse a nadstrážmistra Petra Okáče, kteří v neděli 11. března letošního roku svým jednáním přispěli k záchraně lidského života. „Policisté z oddělení hlídkové služby v Přerově zaregistrovali u řeky Bečvy volání o pomoc. Když spatřili mladíka, pod kterým se prolomil led, okamžitě začali jednat. Jeden z policistů se opatrně připlazil po ledu k tonoucímu a snažil se ho vytáhnout z ledové vody. Přestože se led prolomil i pod ním, podařilo se mu tonoucího zachytit a tím zabránit jeho vtažení vlivem silného proudu v řece pod led. I přes nebezpečí, že je oba proud stáhne pod led, tonoucího mladíka držel. Jeho kolega ihned zareagoval a vleže se opatrně přiblížil k oběma mužům. Hodil kolegovi tažné lano, na které pak společně uvázali tonoucího. Na místě se v kritické době objevil další svědek události, který rovněž duchapřítomně zareagoval na situaci a významně pomohl při vyproštění obou mužů z vody,“ přiblížila událost Jitka Dolejší.

Nejlepší policisté Olomouckého kraje roku 2017 převzali ocenění zdroj foto: PČR

Oba policisté byli vyznamenání služební medailí „Za statečnost“ a Petr Novák Plaketou Policie České republiky, který si nemohl osobně plaketu převzít z důvodu nemoci.

Nad rámec uvedených ocenění převzal plukovník Landsfeld z rukou ředitele Krajského vojenského velitelství Olomouc plukovníka Kuly Plaketu za dlouholetou nadstandardní spolupráci.

Autor: red., J. Dolejší, zdroj foto: PČR

Fotogalerie

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.