Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Zaměstnanci Dlouhých strání se přepravují k horní nádrži ekologicky

16. srpna 2018 - 11:35

Zpět na seznam článků

Elektromobilem

Zaměstnanci Dlouhých strání se přepravují k horní nádrži ekologicky

Zaměstnanci přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně používají od srpna při výjezdech k horní nádrži nebo dalších pracovních cestách po regionu nový elektromobil.

Symbolický posun k ekologické dopravě v místech, kde energetická společnost už přes dvacet let vyrábí čistou energii, umožnila evropská dotace, z níž energetici pořídili celkem pět elektromobilů do lokalit, kde působí. „Jsem rád, že pozitivní jízdní vlastnosti elektromobilů si budou moci vyzkoušet naši kolegové přímo na Dlouhých stráních. Vnímám to současně jako symbol pro spotřebu čisté energie v místech, kde ekologickou elektřinu už desítky let vyrábíme,“ podotkl ředitel Vodních elektráren ČEZ Petr Maralík.

Na elektrárně už otestovali, že elektromobil s krátkým dobitím v Hradci hravě zvládne běžnou cestu do Prahy i cestu od provozní budovy k horní nádrži s převýšením více než pět set metrů, při cestě dolů se dokonce automaticky dobíjí.

Zaměstnanci Dlouhých strání se přepravují k horní nádrži ekologicky zdroj foto: V. Sobol

Počet elektromobilů jezdících po silnicích České republiky aktuálně překročil hranici dvou tisíc vozů. Loni přibylo čtyři sta vozů na elektrický pohon, letos zatím jen do konce července čtyři sta sedm elektrických aut.  V energetické skupině momentálně jezdí více než třicítka elektromobilů.  „Flotila vozů Skupiny ČEZ po celé republice čítá dnes více než čtyři tisíce pět set vozidel, v řadě případů jde o speciály do terénu, kam se elektromobily nehodí. Je ale dobrou zprávou, že své místo si mezi našimi silničními vozy stále častěji nacházejí také automobily na ekologický pohon,“ sdělil Peter Tölgyesi, ředitel úseku Nemovitosti a dopravní služby společnosti ČEZ Korporátní služby, která spravuje vozový park.

Zaměstnanci Dlouhých strání se přepravují k horní nádrži ekologicky zdroj foto: V. Sobol

Odhady dalšího vývoje elektromobility v České republice hovoří v horizontu několika let o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy, i v České republice se elektrická auta definitivně stávají běžnou součástí zejména městského provozu.

Autor: red., V. Sobol,zdroj foto: V. Sobol

Fotogalerie

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.