Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Závodníci Bobr Cupu pomohli nemocnému chlapci z Olomoucka

04. října 2015 - 16:04

Zpět na seznam článků

Díky aktivním lidem získá roční rehabilitaci zdarma

Závodníci Bobr Cupu pomohli nemocnému chlapci z Olomoucka

Litovel - předání šeku zdroj foto: V. Sobol

Rehabilitační odbornou pomoc na celý rok získá malý Matýsek z Olomoucka díky podpoře uživatelů mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem. Většinu bodů pro něj získali závodníci a příznivci litovelského Bobr Cupu 2015 už do sobotního večera. Část bodů je ale ještě třeba vysportovat, teprve pak může Nadace ČEZ potřebnou částku 65 280 korun prostřednictvím dobrovolnické organizace Dobré místo pro život chlapci předat.

Matýsek se narodil s dětskou mozkovou obrnou a život mu ztěžují epileptické záchvaty. „I přes to je Matýsek obrovský bojovník. Musí ale denně rehabilitovat, aby se mu nepropadl jeho hrudník, srovnávaly kyčle a další problematická místa jeho křehkého těla,“ sdělila Věra Novotná z dobrovolnické organizace Dobré místo pro život, jejíž pracovníci svůj volný čas věnují sociálně znevýhodněným skupinám v Olomouci bez nároku na odměnu.

Veškerou potřebnou péči, která je velmi nákladná, poskytuje malému Matýskovi rehabilitační středisko pro ZŠ a SŠ Credo v Olomouci. Díky aktivním lidem se zájmem o druhé, kteří spojili své síly, a nadačnímu příspěvku tak bude možné uhradit potřebné rehabilitace a masáže pro Matýska na celý příští rok.

Vysportovaný šek pro Matýska převzal jeho tatínek první říjnovou sobotu na Free Litovel Bobr Cupu 2015 aneb na 21. ročníku závodu pro drsňáky, kteří se nevzdávají. Více než dvě stě tříčlenných štafet závodilo v běhu, horské cyklistice a sjezdu na divoké vodě. „S prosbou o podporu chlapečka z Olomouckého kraje se na nás obrátil sám organizátor Bobr Cupu Tomáš Slovák,“ upřesnila ředitelka Michaela Žemličková.

Autor: red.,V. Sobol

Fotogalerie

Litovel - předání šeku                   zdroj foto: V. Sobol

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.