Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Závod Horská výzva se letos na Slovensku nepoběží

22. května 2014 - 14:01

Zpět na seznam článků

Čtvrtou zastávku se nahradit nepodařilo

 Závod Horská výzva se letos na Slovensku nepoběží

ilustrační snímek zdroj foto:P.Pátek

Letošní seriál horských běhů a trekingu Rock Point-Horská výzva bude mít nakonec kvartet zastávek místo plánovaných pěti. Čtvrtý díl, který se dle původních předpokladů měl běžet na Slovensku, se pořadatelům nahradit nepodařilo.

Nyní tedy následuje třetí červnový závod v Krušných horách a pak až srpnový v Krkonoších."Že se nám slovenská část uskutečnit nepovede, jsme už avizovali, ale v úvahu připadaly jiné lokality jako adekvátní náhrada. Nakonec nás zradil čas, protože vyřídit veškeré formality proto, aby se v tomto termínu závod konal jinde, se nám jednoduše nepodařilo. Měli jsme v plánu, aby se Rock Point-Horská výzva šla od dubna každý měsíc, ale pro letošek budeme mít v červenci výpadek. Věřím, že se na nás běžci nebudou příliš zlobit," sdělil hlavní organizátor seriálu Pavel Zitta.

Horská výzva 2014

Pořadatelé jako čtvrtou zastávku chtěli zařadit zmíněný podnik na Slovensku."Tamní úřady nám povolily jen sto padesát lidí. Zájem účastníků o je ale několikanásobně vyšší, takže bychom spíš většinu běžců naštvali. Museli bychom hodně odmítat a to jsme vážně nechtěli. Nebudeme si ani nalhávat, že připravit tak náročný závod jen pro sto padesát lidí, by navíc bylo značně nerentabilní," upozornil Zitta. Na přípravu náhradní trasy, i přes intenzivní jednání, nezbylo dost času. Úřední šiml a jeho termíny byly neúprosné. "Nedokázali bychom zorganizovat závod na takové úrovni, o kterou se celou dobu snažíme. Přípravy nejsou otázkou týdnů, ale dlouhých měsíců. Závodníků by se to zcela jistě dotklo, a tak jsme dobrovolně museli od záměru pěti podniků nakonec ustoupit," dodal zklamaně Zitta.

Horská výzva 2014

Třetí díl je na programu 13. a 14.června v Krušných horách. Závodní dvojice se sice mohly pomocí elektronické přihlášky registrovat do tohoto čtvrtka, ale organizátoři termín posunuli do neděle 1.července. Poté se každý bude moci přihlásit až na místě na Božím Daru. "Pravidla se jinak nemění. Do celkového hodnocení budou započítány dvojice, které absolvují tři závody. Při absolvování celého seriálu se do celkového pořadí počítají tři nejlepší výsledky," dodal Pavel Zitta.

Autor: red.,P.Pátek

Fotogalerie

ilustrační snímek               zdroj foto:P.Pátek

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.