Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

AKTUALIZOVÁNO! V Olomouckém kraji policie vytipovala 170 míst

01. března 2021 - 15:10

Zpět na seznam článků

Zde kontroluje bezpečnostní opatření

AKTUALIZOVÁNO! V Olomouckém kraji policie vytipovala 170 míst

kontroly zdroj foto: PČR

V rámci Olomouckého kraje je do bezpečnostního opatření v souvislosti s omezením volného pohybu osob zapojeno aktuálně cca 250 policistů, kteří provádějí kontroly na 170 vytipovaných místech.

Jedná se o dálnice, silnice I., II. a III. třídy. „Všechna stanoviště nejsou obsazena po celý den. Každá hlídka má přidělená dvě až tři stanoviště, na nichž střídavě zajišťuje výkon služby. Hlídka se pohybuje mezi danými stanovišti v nepravidelných časových intervalech, a to dle aktuální potřeby,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jitka Dolejšová, která upřesnila: „Předběžné máme v rámci kraje dohodnutou spolupráci s Armádou České republiky a rovněž s Celní správou. Posilování výkonu služby těmito složkami by mělo být zahájeno po schválení a vyřízení veškerých náležitostí během úterý a středy tohoto týdne.“

kontroly zdroj foto: PČR

kontroly zdroj foto: PČR

Společně s policisty bude vykonávat kontrolní činnost na území Olomouckého kraje přibližně 400 příslušníků Armády České republiky a cca 20 příslušníků Celní správy. „Kontroly budou probíhat nejen na hranicích okresů, ale policisté budou namátkově kontrolovat i cestující vlakovými a autobusovými spoji mimo okresy. Policisté se zaměřují v rámci běžného výkonu služby na dodržování veškerých opatření vlády na území měst a obcí,“ upřesnila mluvčí Dolejšová.

AKTUALIZOVÁNO: V souvislosti s kontrolami dodržování mimořádných opatření kvůli koronaviru policisté v Olomouckém kraji od pondělí 1. března do rána 2. března provedli 3 848 kontrol. „Při nich jsme zaznamenali 106 přestupků a většinu z nich jsme vyřešili domluvou. Na hranicích okresů jsme nepovolili vjezd 99 vozidlům,“ uvedl tiskový mluvčí Libor Hejtman.

AKTUALIZOVÁNO: Policisté v kraji od sedmi hodin 2. března do sedmi hodin 3. března provedli 4 586 kontrol. „Při nich jsme zaznamenali 33 přestupků, přičemž 12 přestupků bylo vyřešeno domluvou, 13 přestupků uložením pokuty v příkazním řízení a 10 bude oznámeno příslušnému správnímu orgánu. Na hranicích okresů jsme nepovolili vjezd 75 vozidlům. Policistům v kontrolách od včerejška pomáhá deset příslušníků Celní správy ČR a více jak tři sta vojáků Armády ČR,“ informovala tisková mluvčí Marie Šafářová.

AKTUALIZOVÁNO: V souvislosti s kontrolami dodržování mimořádných opatření policisté v Olomouckém kraji od sedmi hodin 3. března do sedmi hodin 4. března provedli 4 848 kontrol. „Při nich jsme zaznamenali 72 přestupků. Na hranicích okresů jsme nepovolili vjezd 122 vozidlům," uvedl tiskový mluvčí Libor Hejtman. 

Autor: red., pis J. Dolejšová, zdroj foto: PČR

Fotogalerie

kontroly                   zdroj foto: PČR

Další články z rubriky

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Řidiči lehkou nohu na plynu

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Konec dalších starých vlaků

Cesty napříč Tureckem

Cesty napříč Tureckem

Pozvánka do kina Retro

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.