Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 7 - PoloJasno

Autobusové nádraží v Šumperku již nese stopy vandalů

13. června 2021 - 09:21

Zpět na seznam článků

Je otevřené necelého půl roku

Autobusové nádraží v Šumperku již nese stopy vandalů

prokopnuté dveře toalety na autobusovém nádraží zdroj foto:mus

Zhruba desetičlenná skupinka mladých vandalů ve věku kolem patnácti let má na svědomí první škody na autobusovém nádraží. Jejich řádění zachytily kamery, záznam, který má městská policie k dispozici, byl předán státní policii.

Stejná skupinka mladých, jež je vybavena kšiltovkami a bundami s kapucí přes hlavu, se na autobusovém nádraží shlukuje každý den kolem čtvrté hodiny odpoledne. Mladíci a slečny vždy vyčkají, až skončí provozní doba informační kanceláře ČSAD, poté se usadí v čekárně výpravní budovy. Když je pracovníci ČSAD z čekárny vykážou, přemístí se do přístřešku MHD.

odpadky na lavičce na zastávce MHD zdroj foto:mus

Po odchodu party zůstávají na místě odpadky a zbytky jídla, členové skupiny vylézají na střechu staré výpravní budovy, pobíhají v jízdních pruzích před vjíždějícími autobusy, ve výpravní budově mají na svědomí prokopnuté dveře na toaletu. „Autobusové nádraží je otevřené necelých šest měsíců, nečekali jsme, že se zde projeví vandalizmus tak brzy. Pokusíme se udělat vše pro to, aby již k dalším škodám nedocházelo. Město po dohodě s městskou policií zvýšilo na nádraží dozor, zvažuje i doplnění kamerového systému, aby byla krizová místa neustále monitorována,“ sdělil starosta Tomáš Spurný. Dodal, že místní radnice žádá případné svědky, kteří mají informace vedoucí k dopadení pachatelů vandalizmu, aby své poznatky sdělili místní služebně Policie ČR nebo kterékoliv jiné v rámci celé republiky.

Autor: red., S.Singerová - mus,

Fotogalerie

prokopnuté dveře toalety na autobusovém nádraží   zdroj foto:mus

Související články

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.