Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Lesníci se připravují na kůrovce

23.04.2024 - Lesníci se připravují na kůrovce - První masivní...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

Babičkou roku Olomouckého kraje je Helena Seidlová

16. září 2021 - 13:48

Zpět na seznam článků

Porotu i diváky nadchla svým tanečním vystoupením

Babičkou roku Olomouckého kraje je Helena Seidlová

Babičkou roku Olomouckého kraje je Helena Seidlová zdroj foto:OLK

Helena Seidlová ze Zábřehu je Babičkou Olomouckého kraje 2021.

Na cestě k vítězství ji podporovalo bezmála pět set seniorů, kteří ve středu 15. září slavili v pavilonu A olomouckého Výstaviště Flora za přísných hygienických opatření svůj svátek. „I přes všechny těžkosti způsobené koronavirem se nám podařilo uspořádat šestý ročník akce, která už na Hané zdomácněla. Na devadesát procent diváků prokázalo, že jsou očkovaní. Navíc jsme přímo na místě prováděli testování. Odměnou za tyto komplikace pak všem přítomným byl příjemně strávený čas,“ řekla za organizátory akce Milena Hesová, ředitelka Krajské rady seniorů Olomouckého kraje.

Babičkou roku Olomouckého kraje je Helena Seidlová zdroj foto:OLK

Stříbrnou medaili vybojovala Alena Budíková z Velké Bystřice, která v rámci volné disciplíny předvedla svoje kulinářské umění. Třetí příčku obsadila Františka Hausnerová z Moravského Berouna. Ta zaujala porotu tancem. „Soutěž Babička roku vznikla před lety právě v Olomouckém kraji a za tu dobu se stala tradiční, uznávanou a oblíbenou akcí. Navíc nás může těšit, že jsme inspirovali další regiony,“ připomněl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Babičku sympatie vybíralo publikum. Titul získala Rozálie Tejkalová z Bouzova, která ve volném čase nejraději recituje básně a sama je dokonce i píše. „Je to projekt, který boří hranice. Dokazuje, že ve společnosti zažité klišé, že ve stáří se lidé nemohou bavit, sportovat, soutěžit nebo dělat všechny jiné věci, které mají rádi, neplatí, “ uvedl náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Ivo Slavotínek.

Babičkou roku Olomouckého kraje je Helena Seidlová zdroj foto:OLK

Soutěže se může zúčastnit každá babička od padesáti pěti let, která má trvalý pobyt na území Olomouckého kraje. Soutěžící absolvují tříminutový rozhovor, během kterého představí sebe i svůj kraj. Následuje volná disciplína, v jejímž rámci mohou účastnice recitovat, zpívat, tančit, hrát na hudební nástroj nebo předvést vlastní tvorbu – malování, háčkování či pletení a další dovednosti. Nechybí ani módní přehlídka společenského oblečení podle vlastního výběru.

Helena Seidlová díky svému vítězství postoupila do celostátního kola. To proběhne 19. listopadu na olomouckém Výstavišti Flora a zúčastní se ho také soutěžící ze Slovenska.

Autor: red., E. Knajblová, zdroj foto: OLK

Fotogalerie

Babičkou roku Olomouckého kraje je Helena Seidlová     zdroj foto:OLK

Další články z rubriky

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

Incident se neobešel bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.