Středa 17. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - PoloJasno

Blues Aperitiv: „Příležitost pro nové bluesové talenty“

21. ledna 2021 - 14:54

Zpět na seznam článků

Festival Blues Alive vyhlašuje další ročník soutěže

Blues Aperitiv: „Příležitost pro nové bluesové talenty“

ilustrační snímek zdroj foto: archiv sumpersko.net

Mezinárodní festival Blues Alive v Šumperku vyhlašuje další ročník hudební soutěže Blues Aperitiv pro nové bluesové talenty. Soutěž je určena všem neprofesionálním kapelám či hudebníkům bez ohledu na zemi původu. Hlavním lákadlem pro vítěze je možnost vystoupení na festivalu Blues Alive, který se koná každoročně v listopadu.

Ze všech přihlášených kapel porota vybere sedm postupujících a dva náhradníky, kteří se naživo představí na finálovém večeru 11. září ve velkém sále Domu kultury v Šumperku. „Pak už je vše na kapelách, jak se budou prezentovat před odbornou mezinárodní porotou sestavenou z publicistů, hudebníků a před diváky,” vysvětluje předseda mezinárodní poroty a dramaturg festivalu Blues Alive Ondřej Bezr.

BA Šumperk zdroj foto: archiv sumpersko.net

Z tohoto finálového večera získají postup na listopadové Blues Alive 2021 dvě vítězné kapely. Šanci podívat se na festival získá rovněž ten, která dostane nejvíce hlasů od publika. „Místa a časy vystoupení vítězů na Blues Alive 2021 budou záležet na možnostech, daných epidemiologickými okolnostmi a z nich vyplývající podobě letošního ročníku festivalu,” říká Ondřej Bezr. „Zkušenost z minulých ročníků navíc dává naději více než třem souborům,” dodává Bezr.

Také další účinkující, kteří na přehlídce Blues Aperitiv zaujmou porotu, mohou dostat pozvánku k účinkování na vedlejších scénách Blues Alive, jiných českých festivalech či na přehlídkách v Polsku. „V posledních letech sledujeme v Blues Aperitivu velmi pozitivní trend. Nejenže setrvale narůstá hráčská kvalita a souhra přihlášených souborů, ale také jejich zajímavé autorské výkony. V několika posledních ročnících soutěže bylo pro porotu skutečně velmi těžké rozhodnout o vítězích, neboť kvalita všech finalistů, ať už pocházeli z České republiky, Slovenska nebo Polska, byla velice vyrovnaná," sdělil Ondřej Bezr.

Podmínky zařazení do výběru:

Kapely, které mají zájem zúčastnit se festivalu, mohou zasílat přihlášky od tohoto okamžiku na adresu horakova@dksumperk.cz.

Uzávěrka přihlášek je 31. května. „Přihláška musí obsahovat název kapely, jmenovité a nástrojové obsazení, technické požadavky, webovou adresu, aktuální fotografii v tiskové kvalitě, stručnou biografii a další informace o kapele a dva spolehlivé telefonické a emailové kontakty na členy kapely. Pro základní výběr je bezpodmínečně nutné zaslání nahrávek souboru, bez nich není možné zařazení přihlášky do soutěže. Minimálně tři ukázky ve formátu mp3, případně odkaz na digitální přehrávač (typu Bandcamp příp. YouTube, nikoli však streamovací platformy typu Spotify, Deezer apod.), pošlete společně s přihláškou na výše uvedenou adresu,“ uzavírá Ondřej Bezr.

Přihlásit se samozřejmě mohou i kapely, které absolvovaly Blues Aperitiv už v minulosti, ale na Blues Alive nepostoupily.

Autor: red., M. Horáková - BA

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv sumpersko.net

Další články z rubriky

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

Muž, který tančil v ohni

Muž, který tančil v ohni

Setkání s Josefem Formánkem

Losers Cirque Company v Šumperku

Losers Cirque Company v Šumperku

Přivezou nový cirkus

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.