Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Bratrušovské koupaliště je připraveno otevřít

28. května 2023 - 09:20

Zpět na seznam článků

Již 2. června

Bratrušovské koupaliště je připraveno otevřít

Areál Bratrušovského koupaliště zdroj foto: mus

Pokud bude přát počasí, mohou milovníci plavání zamířit do šumperského venkovního koupaliště Bratrušák. Přípravy na zahájení sezony v pátek 2. června finišují.

Rovněž návštěvníci Aquacentra na Benátkách si za pěkného počasí budou moci zaplavat ve venkovním bazénu a využívat přilehlou slunící louku. „Na Bratrušáku letos proběhla běžná údržba, samotný bazén jsme vyčistili a napustili. Pokud bude mít voda slušnou teplotu a bude hezky, chceme otevřít v pátek 2. června,“ uvedl Petr Hasala, předseda správní rady Podniků města Šumperka, jež areál spolu s Aquacentrem na Benátkách provozují prostřednictvím své dceřiné společnosti Šumperské sportovní areály.

V areálu koupaliště se kromě bazénů a brouzdaliště nacházejí hřiště pro míčové hry, dětské hřiště s herními prvky a atrakcemi, lanová pyramida, skákací hrad a koše na discgolf.

Plastové koryto tobogánu, který byl po dvacetiletém provozu na hranici životnosti, muselo být loni odstraněno a zůstala zde pouze ocelová nosná konstrukce. „Vstup na věž jsme zabezpečili a zamezili možnému pádu do dojezdového bazénku pomocí dřevěných zábran. Otázkou pořízení nového tobogánu se chceme v budoucnu zabývat,“ sdělil Hasala a prozradil, že letos se mohou návštěvníci těšit na překvapení v podobě nové vodní atrakce a na novou skluzavku v brouzdališti pro nejmenší.

Do konce června se mohou lidé na Bratrušáku vykoupat v pracovních dnech od 13 do 20 hodin, o víkendech pak od 9 do 20 hodin. Od soboty 1. července pak bude otevřeno každý den od 9 do 20 hodin a v srpnu od 10 do 20 hodin s tím, že za nepříznivého počasí bude provozní doba zkrácena nebo upravena. Další novinkou bude i rozšíření plochy pro parkování.

Koupání pod širým nebem nabízí rovněž Aquacentrum na Benátkách, v němž mohou lidé využívat nejen vnitřní pětadvacítku, malý dětský bazén, vířivku a tobogán, ale i venkovní zážitkový nerezový bazén s protiproudem a vlnovou skluzavkou. Za pěkného počasí bude prosklená bazénová hala otevřena a propojena s venkovní relaxační plochou a slunící loukou, kde bude opět v provozu stánek s rychlým občerstvením.

Zdejší wellness - saunový svět v přízemí se pak koncem června uzavře. „Zájem o saunování je během letních dnů velmi malý. Wellness tak opět otevřeme v druhé polovině září,“ podotkl předseda správní rady PMŠ.

Autor: red., mus. S. Singerová

Fotogalerie

Areál Bratrušovského koupaliště    zdroj foto: mus

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.