fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Daniel Vachutka, Tomáš Vildumetz, Denis Kindl

26. března 2021 - 10:18

Zpět na seznam článků

Výrazné posily Draků

Daniel Vachutka, Tomáš Vildumetz, Denis Kindl

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Šumperské hokejisty posílí navrátilec Daniel Vachutka. Osmadvacetiletý útočník se vrací po ročním angažmá v Prostějově. „Moc se těším na to, až se tady sejdou místní kluci. Ten náš tým bude mít srdíčko a bude bojovat pro Šumperk,“ řekl pro web Draků sympatický hokejista. Hráč, který odehrál v druhé hokejové lize 179 zápasů a připsal si 223 bodů, podepsal smlouvu ve středu 24. března dopoledne.

Daniel Vachutka

Šumperský odchovanec si vyzkoušel sezónu 2020/2021 v Prostějově. Teď však bude hájit opět barvy Draků. „Pan Velčovský řekl, že letos do toho dupne, takže to mě motivovalo v tom se vrátit. A hlavně do Šumperka přichází i pan Janeček, takže jsem se nemusel dlouho rozmýšlet,“ prozrazuje důvody návratu Vachutka.

Na sever Moravy se stěhuje z Karlových Varů útočník Tomáš Vildumetz. Dvaadvacetiletý hokejista v loňské sezóně nastoupil i v Chance lize za Sokolov. Talentovaný centr odehrál svou nejlepší sezónu mezi muži v letech 2019/2020. V dresu Ústí nad Labem nasbíral 41 bodů za 12 gólů a 29 asistencí.

Tomáš Vildumetz

Vildumetz patří mezi velice produktivní hráče. Loňska sezóna sice nebyla podle představ, v těch předchozích ale potvrdil roli skvělého hokejisty. V juniorské extralize si za Kladno připsal ve čtyřiceti zápasech neuvěřitelných 85 bodů (27+58)!

Odchovanec Karlových Varů je dalším dílkem do skládačky nového kouče Martina Janečka.

Do třetice všeho dobrého! Dres šumperského týmu obleče v sezóně 2021/2022 zkušený útočník Denis Kindl. Hokejista, který v základní části extraligy odehrál téměř 200 utkání a získal v nich 72 kanadských bodů, přichází z Frýdku-Místku. V nejvyšší soutěži oblékal dres Pardubic, Plzně, Karlových Varů či Třince. Kádr Draků tak posílí zvučné jméno, navíc se šumperským srdcem.

Denis Kindl je mladším bratrem hvězdného obránce Jakuba Kindla. Oba pochází ze Šumperka a společně nastupovali dvě sezóny v Plzni (od 2017 do 2019). A právě prvně jmenovaný bude příští sezónu oblékat dres Draků.

Kindl se v Šumperku objevil v sezóně 2012/2013. Nicméně v té se spíše objevoval ve čtvrté lajně. Že tam nepatří, dokázal následující ročník v Olomouci. V padesáti dvou zápasech Kindl skóroval šestnáctkrát a přihrál na jednatřicet branek. Celkově v druhé nejvyšší soutěži nastoupil ve 173 zápasech a zaznamenal 114 bodů (40+74).  „Motivace přejít do Šumperka byla velká. S panem Velčovským jsem byl delší dobu v kontaktu a říkal, že tým bude letos silnější. I cíle budou vyšší, tedy posunout Draky do středních pater tabulky,“ prozradil důvod k obléknutí dresu Parsu.

Kindl se tak vrátí do míst, kde začínal s hokejem. „Jsem odchovanec Šumperka a zázemí jsem tady vždycky měl. Navíc věřím, že nás, kteří odtud pocházíme, se tuhle sezónu sejde v týmu co nejvíc.“ Hokejista již loni hrál ve Frýdku-Místku, roky předtím brouzdal po kluzištích hokejové extraligy. „Nejsem tak starý, abych neměl ambice. Tuhle sezónu chci ovšem Šumperku pomoct. Měl jsem nabídku i z jiných klubů v první lize, ale říkal jsem si, že když už tuhle soutěž mám hrát, tak tady doma v Šumperku,“ dodal.

Denis Kindl

Útočník zároveň přiznal, že se o své buducnosti radil i se svým bratrem Jakubem. Ten v minulosti válel v NHL a teď žije na Floridě. „On hokej v Šumperku sleduje, takže jsem to s ním probíral. My spolu řešíme všechny věci včetně hokeje a Kuba mi dal na tohle rozhodnutí zelenou. Vždycky je to ale hlavně o mně, jak se rozhodnu,“ řekla nová posila Draků.

Osmadvacetiletý hokejista tak bude patřit mezi důležité stavební kameny v honbě za záchranou. Příchod tohoto hráče potvrzuje slova ředitele klubu, který prohlásil, že přivede do Škoda arény odchovance Šumperka ze všech koutů republiky.

Podpisem Denise Kindla posilování nekončí. Stále však pokračují tvrdé boje na trhu hráčů.

Autor: red., Dominik Mihailescu - redakce Draci Pars Šumperk, zdroj foto: FB klub

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.