Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Den otevřených dílen, farem a výroben

09. září 2021 - 13:28

Zpět na seznam článků

Zasáhne i Olomoucký kraj

Den otevřených dílen, farem a výroben

ilustrační snímek zdroj foto: B. Haušková

Den otevřených dílen, farem a výroben první Porta Aperta" pořádá v sobotu 25. září Asociace regionálních značek. V rámci celostátní akce otevře brány téměř sedmdesát řemeslných dílen, zemědělských farem a výroben potravin či nápojů, které spojuje to, že v nich vyráběné produkty byly oceněny některou z regionálních značek kvality.

Chybět nebudou ani Jeseníky, kde se návštěvníci mohou podívat do šesti provozoven. „Vedle jedinečné možnosti poznat, kde a jak certifikované produkty vznikají, a setkat se s jejich tvůrci, bude na řadě míst možné vlastnoručně si vyzkoušet výrobu a podle charakteru produkce budou připravené i ochutnávky či doprovodné programy pro děti i dospělé,“ uvedla Tereza Zatřepálková z Asociace regionálních značek.

V Olomouckém kraji se otevřou brány na Hané a v Jeseníkách.

Na Hané návštěvníky přivítá Doubravský dvůr u Červenky a keramická dílna ve Šternberku. V Jeseníkách bude na výběr mezi lahůdkami ve skle Via Delicia v Zábřeze, pivem z Kolštejna nebo z Losin, pálenkami a likéry z Maršíkova a sýry z Brníčka. Otevře se také farma v obci Stránské, které nese regionální značku pro výrobky z ovčího rouna. „Kromě exkurze do výrobních prostor čeká na návštěvníky i možnost vlastnoručního vyzkoušení výrobních postupů, dílna pro děti, a také si mohou návštěvníci projít Pastýřovu naučnou stezku. Zdejší farma nabídne také komentované prohlídky a kontakt s ovcemi, koňmi a krávami,“ popsala podrobněji koordinátorka značky JESENÍKY originální produkt® Barbora Haušková.

Akci pořádá Asociace regionálních značek. V České republice je certifikováno přes tisíc kvalitních místních produktů. Certifikát regionální značky garantuje místní původ a kvalitu řemeslného výrobku či potravin a přírodních produktů, služeb v cestovním ruchu a zážitků.

Autor: red., B. Haušková

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: B. Haušková

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.