Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Nová aplikace sdílí informace o zřizovaných organizacích

15.04.2024 - Nová aplikace sdílí informace o zřizovaných...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

Den otevřených dveří Charity Šumperk

22. září 2021 - 12:10

Zpět na seznam článků

Pozvánka

Den otevřených dveří Charity Šumperk

Charita Šumperk zdroj: CHŠ

Středisko domácí paliativní péče Charity Šumperk má nové zázemí Projekt Charity Šumperk, jehož realizace byla zahájena v roce 2020, byl letos v letních měsících dokončen.

Druhý zářijový týden byla slavnostně otevřena nová budova, která poskytuje zázemí pro provoz domácí paliativní péče.

Objekt požehnal arcibiskup Jan Graubner za přítomnosti dárce, díky němuž byl projekt zrealizován. „Tím je pan Pavel Holubář, který významně pomáhá v mnoha oblastech veřejného života a intenzivně se věnuje také sociální oblasti. Pro projekt v rámci paliativní péče hledal partnera a profesionalita a nasazení týmu domácí hospicové péče Charity Šumperk ho přesvědčili o významu svého daru,“ uvedla tisková mluvčí Dagmar Jurčíčková.

pozvánka zdroj: M. Stuchlá

Nová budova poskytuje zázemí zaměstnancům, kteří v domácím prostředí pečují o umírající pacienty a umožňují jim prožít závěrečnou etapu života důstojně mezi svými blízkými. V prvním patře vznikly prostory pro sesternu, kancelář vrchní sestry, kancelář sociálního pracovníka, ambulanci paliativní medicíny a čekárnu i místnost pro setkávání s rodinnými příslušníky. V přízemí byla zřízena půjčovna rehabilitačních a kompenzačních pomůcek a zázemí údržby.

Díky dotaci, kterou poskytlo Charitě město Šumperk, bylo možné v těchto dnech také zahájit opravu kamenného plotu, jenž byl ve velmi špatném stavu.

Hospicová péče je jednou ze stěžejních služeb poskytovaných Charitou. „Cílem péče, kterou poskytují střediska domácí péče jednotlivých Charit je doprovázení umírajících pacientů a poskytování obecné i specializované paliativní péče až do samého konce jejich života. Zdravotní sestry poskytují odborné zdravotní výkony a pomáhají nevyléčitelně nemocným pacientům prožít své poslední dny života v domácím prostředí, v kruhu svých nebližších,“ přiblížila mluvčí.

Autor: red., D. Jurčíčková - CHaOlk

Fotogalerie

Charita Šumperk                         zdroj: CHŠ

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.