fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

240 650 fitness kotelna

Dietos Šumperk vs Trutnov Rangers 56:0

18. června 2019 - 08:23

Zpět na seznam článků

Americký fotbal v Šumperku

Dietos Šumperk vs Trutnov Rangers 56:0

Dietos Šumperk vs Trutnov Rangers zdroj foto: Dietos

Předehrávka 5. kola třetí ligy amerického fotbalu na Tyršově stadionu v Šumperku se nesla v duchu jednoznačné dominance domácího celku proti hostům z Trutnova.  Konečné skóre 56:0 je více než výmluvné…

průběh zápasu zdroj: FB Dietos

Od samotného úvodu bylo jasné, kdo bude pánem na hřišti a držet pěvně otěže zápasu v rukou. Dietos na nic nečekali a hned v první čtvrtině si čtyřikrát našli cestu do endzóny Rangers. Nejdříve to byl Marek Havlíček, který dvěma zachycenými přihrávkami od svého quarterbacka Kolaříka dostal Šumperk do vedení a po úspěšných kopech Šupoly za jeden bod, byl stav – 14:0. Domácí obrana ani nemusela zapnout na plný výkon, protože veškeré útočné snažení Trutnova bylo prachbídné a bylo častokrát ukončeno v samém zárodku. Navíc když už to vypadalo, že by se mohli nadechnout k protiútoku, tak si v obraně počkal na přihrávku Šupoly, který si míč uzmul pro sebe a z 8 yardů už pro něj nebyl problém doběhnout až do koncové zóny a za bouřlivého potlesku tribun byl odměněn touchdownem – stav 21:0. Útočné snažení Trutnova potom rázně utnul dalším interceptionem nováček v obranných řadách David Dvořák. Dietos nehodlali ubírat na tempu ve kterém vlétli do utkání, a proti trápícímu se soupeři neměli slitování, když další přídavek poslal na účet běžec Kuruc. Ten si počínal od počátku utkání velmi zdatně a domácí tým na něj výrazně sázel, když si svými běhy dokázal vždy najít cestu v obraně Rangers. Nejinak tomu bylo i necelé čtyři minuty před koncem první části, když přidal další touchdown měřící 18 yardů. Se stoprocentní úspěšností kopající Šupola dal potvrzení na průběžné skóre 28:0. Ve druhé čtvrtině se obraz hry neměnil a Dietos kráčeli k vítězství, když obrana Trutnova nebyla schopná jakkoliv zastavit útočné snahy domácích. Tyršův stadion sledoval hru kočky s myší, a když povedeným punt return touchdownem znovu udeřil Kuruc, tak milosrdně zazvonilo hostům z Podkrkonoší pravidlo mercy-rule (od této chvíle se přestal stopovat čas)  – stav 35:0.

Druhá čtvrtina přímo vybízela k tomu, aby nedošlo v domácích řadách ke zbytečným ztrátám, jelikož zápas byl již rozhodnut. Šlo tedy tak pouze o to dohrát utkání v pořádku, případně si nacvičit některé z herních situací…atd. Každopádně začátek druhé poloviny utkání byl právě hned dvakrát za sebou poznamenán zraněními, která zasáhly hostující tým. Po těchto nepříjemných komplikacích se mohl začít hrát fotbal dále a Dietos byli při chuti. Do té doby ne moc viditelný a vytížený Pavel Kupka se dvakrát připomněl ve velkém stylu. V prvním případě chytil 37 yardový pass a doběhl si pro touchdown, aby pak podruhé svůj pokus ještě o něco málo vylepšil a po 40 yardové přihrávce znovu ukázal obráncům Rangers záda. Po dvou úspěšných kopech byl stav 49:0. Diváci si žádali překonání padesátibodové hranice a dočkali se v posledním dějství, ale ještě předtím museli sledovat vzepětí Trutnova, který přecházel postupnou hrou hřiště, a vypadalo to, že si jde pro čestný úspěch. Nicméně domácí obrana se vyšponovala a nedopustila, aby byla smazána nula na kontě hostů. Účet utkání uzavřel další z receiverů Matěj Vrážel, když po 11 yardové přihrávce stanovil konečný stav utkání na 56:0, když ještě potvrzoval kopem Šupola.

Šumperk tak díky sobotnímu vítězství udržel domácí neporazitelnost v základní části a čeká na něj hodně perný měsíc, na jehož konci bude finálový souboj proti některému z dvojice soupeřů Golems/Sígrs 2. O tom všem rozhodnou následující kola a velmi důležitý bude pro Dietos také poslední utkání v základní části na půdě Zlína, kterému momentálně patří druhá příčka v tabulce třetí ligy.

Jan Kolařík (hl. trenér Dietos): ,,Bylo důležité vstoupit do utkání lépe, než minule proti Boleslavi. Chtěli jsme zápas rozhodnout během první čtvrtiny, protože počasí bylo úmorné a síly odcházely velmi rychle. Když potom byl stav po osmi minutách hry 28:0 v náš prospěch, tak už šlo o to dohrát utkání stále s hlavou plně soustředěnou na výkon, a nic nevypustit. Posloužilo nám to totiž jako příprava na poslední dva zápasy, přičemž ne vše je skvělé, ač to tak může na první pohled vypadat. Jsme v samém závěru sezóny a vše začíná spět k tomu, že se střetneme, jak v posledním utkání základní části, tak ve finále s jedním a tím samým protivníkem tj. Zlín Golems. Musíme se tedy plně koncentrovat a připravovat na tohoto soupeře. Prvním cílem je hrát finále v domácím prostředí a za čtrnáct dní ve Zlíně musíme odvést maximum, aby se to podařilo!‘‘

Autor: red., M. Kolařík, zdroj foto: Dietos

Fotogalerie

Dietos Šumperk vs Trutnov Rangers      zdroj foto: Dietos

Související články

Další články z rubriky

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

Mezinárodní soutěž Horských služeb

Mezinárodní soutěž Horských služeb

Jeseníky reprezentovaly tři hlídky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.