fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pondělí 29. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

V Olomouci skončilo AFO

29.04.2024 - V Olomouci skončilo AFO - Akreditovalo se téměř devět...

Počasí

29.04.2024 - Pondělí

Teplota: 24 / 11 - SkoroJasno

30.04.2024 - Úterý

Teplota: 23 / 14 - Jasno

240 650 fitness kotelna

Dietos vs Warriors 20:16

09. dubna 2024 - 11:54

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos zdroj foto: Dietos - L. Ospálek

Historická premiéra a k tomu navrch napínavé drama až do samotného závěru utkání. Tak to vše nabídlo sobotní střetnutí mezi domácími Dietos a hosty z Karlových Varů.

Výrazně obměněný tým Šumperka měl vstup do utkání ve velmi dobrém stylu, když se mu dařilo běhovou hrou překonávat obranu Warriors. Za první čtvrtinu si tak díky dvěma proměněným kopům z pole vybudovali vedení 6:0. Autorem byl nováček Hugo Hegner, který v tu chvíli ještě nemohl tušit, jak výraznou roli v celém zápase sehraje. Nicméně Šumperk mohl zvláště v závěru prvního dějství zvýšit svůj náskok daleko výrazněji, než tříbodovým kopem, ale v blízkosti hostující endzóny selhal.

Což se pak ukázalo pro první polovinu utkání jako klíčové, jelikož tým z lázeňského města se postupně čím dál tím více dokázal dostávat do hry. I přes maximální a častokrát úspěšné úsilí obrany Dietos. Ta dokonce dokázala zachytit útočné přihrávky, kterých na obou stranách bylo v tomto klání nadmíru. Přesto však odcházeli do kabin spokojenější karlovarští hráči, kteří v samotném  závěru druhé čtvrtiny převzali do svých rukou vedení 7:6 díky běhu Lukáše Jedličky.

V šatně domácího celku bylo o čem přemýšlet, jelikož útočná hra pod taktovkou hrajícího trenéra Kolaříka byla notně nevyladěna, a mnoho času na hřišti nestrávila. O případné možnosti skórování vůbec nemluvě. Naopak další touchdown na konto hostů přidal widereceiver Lukáš Frühauf, ovšem kop za jeden bod zůstal neproměněn.

Při vedení Warriors 13:6 a před startem závěrečné čtvrtiny už zřejmě byla jen malá dušička ve fanoušcích Dietos, protože trápící se útok nejevil známky toho, že by ještě mohl utkání zvrátit. Ovšem Šumperk jako politý živou vodou začal předvádět během několika okamžiků úplně jiné ofenzivní představení, kdy bodový přísun na sebe nenechal dlouho čekat. Svůj první kariérní touchdown si připsal Hugo Hegner a následným úspěšným kopem srovnal stav na 13:13. A začínalo se tak rázem znovu od nuly. Pak už to byla napínavá přetahována, kdy každou chvíli tahal za delší lano provazu jiný celek. Dlouhou dobu se zdálo, že Šumperk by mohl dovést zápas do vítězného konce, jelikož postupným útokem se plynule dostával na dostřel hostující endzóně. Ovšem zachycená přihrávka obranou Warriors následně překlopila pomyslné fotbalové misky vah na stranu Karlových Varů.

Domácí obrana ale nepovolila více, než tříbodový kop z pole (field goal) a průběžné vedení hostů 16:13. S více než třemi a půl minutami v zádech se Dietos pustili do honby za zvratem a k vytyčenému cíli v podobě výhry. Znovu zdařilými postupnými útoky a také díky nedisciplinovanosti hostů se dostali na vzdálenost dvou yardů od endzóny Warriors. A netrvalo dlouho, když tribuny znovu rozveselil agilní štírek Hugo Hegner, který za hromadného objetí snad všech svých spoluhráčů znovu poslal domácí do vedení. Jak jinak, než úspěšným kopem stanovil necelou minutu před koncem stav na 20:16. Pro vítězství v utkání museli Karlovy Vary skórovat touchdown, a tudíž veškeré útočné snažení směřovalo do vzduchu, kdy sice dokázali projít až na polovinu Dietos, ale ti koncentrovaným výkonem a s plynoucím časem zvládli ubránit závěrečné ofenzivní pokusy a tečku za utkáním udělal zachycenou přihrávkou s následným zaklenutím zkušený cornerback Jan Šmíd. 

Jan Kolařík (hlavní trenér): ,,Chtělo to namísto jednoho z kopů v první čtvrtině skórovat touchdown a věřím tomu, že by průběh hry byl poněkud klidnější. Vary by tak museli neustále dotahovat, kdežto takto nás jedním povedeným skórem dostali v poločase pod tlak a nebýt ve druhé čtvrtině perfektního výkonu obrany, tak mohlo být daleko hůř. V přestávce jsme nepanikařili a pouze si některý z věcí ujasnili. Vše vedlo spíše ke zklidnění, abychom nepodlehli zbytečnému vlastnímu tlaku. Soupeř sice pak dále skóroval, ale minutý extrapoint nám vlil naději do žil, že stačí dát touchdown a jsme zpět ve hře. To se nám nakonec povedlo na startu čtvrté části a jen škoda, že jsme nevyužili následného momentum a nevytěžili ze situace více. Warriors nám tak úspěšným kopem opět odskočili. Bylo mi jasné, že máme poslední drive na skórování a tým ukázal soudržnost společně s vítěznou mentalitou. Otočit utkání minutu před koncem bylo tou největší odměnou pro všechny fanoušky i hráče. V tu chvíli už jsem pevně věřil, že obrana Varům nic více nedovolí.  Nerad chválím jednotlivce, ale klobouk dolů zaslouží Pavel Staníček, který odehrál celý zápas, jak v útoku, tak v obraně. Došlo na má slova, že máme šikovné nováčky, kteří nezklamali a skórující Hugo Hegner se musel všem vrýt do podvědomí. Na celý tým jsem neskutečně pyšný – na obranu, jak držela tým ve hře a útok, jak se dokázal vrátit do zápasu a utkání zvrátit. Dva týdny pauzy využijeme k dotrénování a přípravě na Trutnov, který se proti nám bude v domácím prostředí chtít určitě vytáhnout.‘‘

Autor: red., Milan Kolařík

Fotogalerie

Dietos                               zdroj foto: Dietos - L. Ospálek
průběh zápasu                               zdroj: Dietos

Související články

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.