Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

Dluží na výživném

11. července 2020 - 09:49

Zpět na seznam článků

Nepřispívají na děti

Dluží na výživném

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Během čtvrtku 9. července přijali policisté na Šumpersku hned dvě oznámení týkající se zanedbávání povinné výživy stran nezodpovědných matek.

První z nich, čtyřiačtyřicetileté ženě, stanovil Okresní soud v Šumperku povinnost přispívat měsíčně na výživné své dcery částkou dva tisíce korun. „Od ledna 2017 do současné doby tak ale žena podle prvotních informací nečiní a její dluh na výživném se měl za uvedené období vyšplhat na více než 80 tisíc korun,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová.

Vyživovací povinnost na nezletilého syna, který je v současné době svěřen do pěstounské péče, si řádně neplní ani jednačtyřicetiletá žena z Olomoucka. „I přesto, že výše příspěvku stanovená soudem činí pouze stokorunu měsíčně. V tomto případě dluží žena na výživném čtyři tisíce korun,“ informovala mluvčí.

V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu zanedbání povinné výživy a veškerými okolnostmi, kvůli kterým ženy včas a řádně neposkytovaly výživné, se budou nadále zabývat. „Jen na Šumpersku policisté během prvního pololetí letošního roku přijali čtyřicet devět takovýchto oznámení. Za stejné období v loňském roce evidujeme jen o dva případy méně,“ sdělila Jiřina Vybíhalová.

Autor: red., pis

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.