fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

VIDEO. Hrad v ohrožení

17.04.2024 - VIDEO. Hrad v ohrožení - Jak si hasiči poradili s...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Draci Pars Šumperk vs HC Slovan Ústí nad Labem 6:2

18. února 2021 - 02:05

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zpasu

Draci Pars Šumperk vs  HC Slovan Ústí nad Labem 6:2

Draci Pars Šumperk vs HC Slovan Ústí nad Labem zdroj: DŠ

Drakům se v posledních zápasech daří. Po vítězství před reprezentační pauzou v Benátkách nad Jizerou a bojovném pondělím utkání proti Zubrům, ze kterého Draci brali bod, přichází vysoká výhra ve středu 17. února nad Ústí nad Labem.

Hosté na šumperském ledě ztráceli. Z řad PARSU otevřel v první třetině skóre Jozef Danielčák, následně se ke konci první periody prosadil Jan Bernovský. Ve druhé části hry se poprvé mezi muži trefil vysoký, mladý a talentovaný obránce, který je zároveň v hledáčků skautů z NHL, Tomáš Machů. Čtvrtá branka přišla na začátku třetí třetiny, kdy skóroval třetí nejproduktivnější hráč Draků, Petr Kratochvíl. Dále se v poslední periodě opět prosadil, muž dnešního zápasu Tomáš Machů. Za stavu 5:0 se ke slovu dvakrát dostali hosté. Nejprve inkasoval Altrichter smolný gól z hole Dominika Sklenáře, poté se ještě Ústí snažilo utkání v samém závěru zdramatizovat, když v přesilové hře skóroval Aleš Furch.

Zápas však byl jasně v rukou domácích, do prázdné brány na konečných 6:2 zakončil přes celé kluziště Jozef Baláž. Draci si po střelecké hitparádě připisují zasloužené tři body do tabulky!

Branky a nahrávky: 7. Danielčák (Volráb, Baláž), 19. Bernovský (Jaroš, Dosek), 32. Machů (Kaplan, Blaško), 42. P. Kratochvíl (Milfait, Jaroš), 44. Machů (Milfait, Bernovský), 60. Baláž – 47. D. Sklenář (O. Bláha, Jasečko), 59. Furch (Vladimír Brož, Tůma). Rozhodčí: Čech, Skopal – Měkýš, Kleprlík. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 0. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:0, 5:1, 5:2, 6:2.

Draci hned v úvodu prokázali střeleckou formu z předchozích venkovních utkání. První branka padla v sedmé minutě. Po střele Volrába od modré čáry dorazil kotouč za Hamalčíkova záda Josef Danielčák. Ve čtrnácté minutě se hosté nadechovali po vyrovnání. Sevřeli Šumperk v jeho obraném pásmu a vytvořili si spoustu střeleckých pozic. Na Martina Altrichtera však v první třetině recept nenašli a naopak v závěru ještě zvýšil na dva nula Jan Bernovský.

Díky dvěma přesilovým hrám zahájili druhou část aktivněji domácí hokejisté. I přestože ani jednu nedokázali využít, byli na ledě lepším celkem. Zhruba v polovině utkání si svoji premiérovou trefu v šumperském dresu připsal Tomáš Machů. Nejprve si stahovačkou obehrál jednoho z hráčů Ústí nad Labem a poté vymetl horní část soupeřovi branky. Na tomto gólu si zároveň připsal svoji první asistenci Robin Kaplan. Do třetí části zápasu tak šli šumperští s tříbrankovým náskokem.

Do poslední periody vletěli domácí s obrovskou chutí. První šance po přestávce se stala gólová. Petr Kratochvíl přesnou střelou k levé tyči navýšil skóre utkání. Pár střídání poté využil přečíslení Tomáš Machů a mezi střelce zápasu se zapsal podruhé. Altrichter si v brance už brousil zuby na první nulu, jenže po nešťastné situaci mu puk doklouzal do brány a první gól Slovanu vsítil Dominik Sklenář. Po bleskové souhře v přesilové hře druhou branku Ústí přidal Aleš Furch. Poslední slovo si vzal ale Jozef Baláž, který jedenáct sekund před závěrečnou sirénou zpečetil skóre zápasu na 6:2.

Řekli po zase:

Martin Sobotka (Draci Pars Šumperk): „Jsme rádi, že se nám teď podařilo ve třech zápasech v řadě bodovat. Dnešní zápas se zpočátku nevyvíjel úplně dobře. Po první třetině jsme sice  vedli dva nula, z naší strany to nebylo nic moc. Soupeř klidně mohl nějaké branky dát, ale naštěstí nás podržel gólman. Potom, jsme přidali další góly, na pět nula a už jsme si to víceméně pohlídali."

Autor: red., Alena Ryšavá, Michal Krobot - redakce Draci

Fotogalerie

 Draci Pars Šumperk vs HC Slovan Ústí nad Labem zdroj: DŠ

Další články z rubriky

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

Mezinárodní soutěž Horských služeb

Mezinárodní soutěž Horských služeb

Jeseníky reprezentovaly tři hlídky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.