fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

240 650 fitness kotelna

Draci Pars Šumperk vs HC Vrchlabí 5:1

16. listopadu 2021 - 14:35

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

Draci Pars Šumperk vs HC Vrchlabí 5:1

Draci Pars Šumperk vs HC Vrchlabí zdroj: DŠ

Během reprezentační pauzy měli Draci spoustu času na pilování detailů a na ledě to bylo znát. V rámci 20. kola se v pondělí 15. listopadu v Šumperku představil čtvrtý celek tabulky HC Stadion Vrchlabí, který proti dobře připraveným Drakům nepochodil. Janečkovo mužstvo se prezentovalo dobrou týmovou hrou v čele s vynikajícím brankářem Mokrym. Třemi góly potom zápas korunoval Lukáš Žálčík. Šumperk si po delší době připsal tři body do tabulky a poskočil na devátou příčku.

Branky a nahrávky: 5. P. Kratochvíl (Pěnčík), 9. Žálčík (Vildumetz, Drtil), 36. Žálčík (D. Kindl, Vildumetz), 43. Žálčík (D. Kindl), 60. P. Kratochvíl (Vachutka, Macuh) – 57. P. Urban (Vála, Heřman). Rozhodčí: Obadal, Vrba – Otáhal, Komínek. Vyloučení:: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 960. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Šumperk: Mokry – Drtil, Pěnčík, Hrachovský, Dajčar, Dudycha, Řezáč – Žálčík, D. Kindl, Vildumetz – P. Kratochvíl, Macuh, Vachutka – A. Furch, Spratek, Scheuter – J. Horký, Antoníček, L. Rutar.  

Vrchlabí: J. Soukup – T. Jelínek, Kajínek, O. Vála, T. Kynčl, Nedbal, M. Voženílek, Oliva – Heřman, Chrtek, Pochobradský – Mrňa, T. Kaut, D. Chalupa – Matýs, P. Urban, T. Zeman – F. Moník, M. Machač, L. Kučera.

Ačkoliv do utkání vstoupili lépe hosté, byl to domácí celek, který udeřil jako první. Do první obrovské šance se dostal Petr Antoníček, nicméně jeho střelu dokázal hostující gólman Soukup bez problémů vyrazit. Na přesnou střelu Petra Kratochvíla už ale nedokázal zareagovat. Útočník druhé formace tak v 5. minutě utkání otevřel skóre. V 8. minutě se dostal do skvělé pozice hostující David Chalupa, jenomže jeho střelu zlikvidoval parádním zákrokem šumperský Vojtěch Mokry. Tentýž hráč měl o chvíli později na hokejce další branku, ale ani napodruhé domácího brankáře nepřekonal. V 9. minutě opět úřadovali Draci. Špatnou rozehrávku Vrchlabí zachytil obránce Tomáš Drtil, který nic nevymýšlel a hned z první vystřelil. Jeho střelu ještě před gólmanem tečoval Tomáš Vildumetz. Tuto teč stihl Soukup vyrazit, následnou dorážku Lukáše Žálčíka už nikoliv. Ve zbytku první dvacetiminutovky už branka nepadla.

Ve druhém dějství jsme byli svědky několika velkých šancí na obou stranách. Na straně Šumperka přestřelil Tomáš Drtil, za Vrchlabí spálil šanci Patrik Urban. Ve 34. minutě byl před domácí svatyní obrovský závar, ze kterého mohl Stadion vytěžit branku a snížit tak nepříznivý stav utkání. Na výborně chytajícího gólmana Šumperka ale bylo hostující mužstvo krátké. Třetí branka Draků padla až ve 36. minutě. Druhou branku v dnešním utkání vstřelil Lukáš Žálčík, který přesnou ránou pod horní tyč nedal sebemenší šanci vrchlabskému brankáři, a zužitkoval tak nabídnutou početní výhodu. Více branek jsme se už nedočkali, do kabin se tedy odcházelo za stavu 3:0 pro Šumperk.

Stadion měl posledních dvacet minut na to se zápasem něco udělat. Jenomže ve 43. minutě přišla další rána. Na 4:0 zvyšoval domácí snajpr Lukáš Žálčík, jenž zkompletoval již druhý hattrick v této sezóně. Draci průběh utkání víceméně kontrolovali a Vrchlabí do výraznějších šancí nepouštěli. V 54. minutě mohl skórovat nikým nehlídaný Patrik Urban, domácího gólmana ale nepřekonal. Ve stejné pozici se o chvíli později ocitl Martin Heřman, ale ani on neuspěl. Vojtěch Mokry dnes v bráně čaroval. Nechybělo málo a mohl si připsat druhou vychytanou nulu. To ale v 57. minutě nedopustil Partik Urban, který se v závaru před bránou nejlépe zorientoval a s trochou štěstí dostal puk za záda šumperského brankáře. Vítězství Draků v 60. minutě zpečetil svojí dnešní druhou brankou útočník druhé formace Petr Kratochvíl. Draci si tak za vítězství 5:1 připisují důležité tři body do tabulky.

Řekli po zápase:

Martin Janeček (Draci Pars Šumperk: „Hosté velice dobře vstoupili do utkání. Kdyby proměnili jednu z šancí a nebýt Vojty Mokryho, tak by mohli jít klidně do vedení 2:0. To jsme naštěstí přestáli. Naopak na jednu stranu laciná a na druhou stranu hezká branka nás dostala nějakým způsobem do takového klidu. Já musím pochválit mužstvo, že jsme konečně dnes vyhráli zkušeně jako velké mužstvo. Šli jsme si celý zápas za svým, hráli jsme trpělivě a nikam jsme se nehnali. Nezačali jsme propadat tak, jak tomu bylo v některých zápasech, které nám soupeř byl schopný otočit a my jsme je víceméně zpackali. Dnes bych ještě vyzdvihl speciální týmy na přesilovky a na oslabení. Sice jsme dali jenom jeden gól z přesilovky, ale všechny jsme odehráli velice slušně. Speciální tým na oslabení byl dneska excelentní. Myslím, že jsme se na to dobře připravili a víceméně jsme soupeře nepouštěli do těch vzorců, do kterých by potřeboval, aby vstřelil branku. A když už se dostal do větší šance, tak podržel Vojta Mokry. Opět tedy musím vyzdvihnout gólmana.“

Petr Hlaváč (HC Stadion Vrchlabí): „Nejdřív bych chtěl popřát domácím k zaslouženému zisku tří bodů. Myslím si, že jsme nezačali špatně. Prvních přibližně deset minut jsme si vytvořili nějaký tlak a nějaké šance, které jsme bohužel neproměnili. Místo toho jsme dostali jeden takový krásný, ale laciný gól, kdy jeden hráč jel do třech a krásně to trefil, ale bohužel by se tohle stávat nemělo. Pak po naší hrubé chybě v obranném pásmu při rozehrávce dali domácí druhý gól a tak nějak se utvořil ráz zápasu. My jsme nějakým stylem pomalu vypadávali z role až jsme z ní de facto vypadli. Strašně špatně jsme hráli v obranném pásmu a nepochopitelně jsme začali dělat úplně jiné věci než jsme si řekli. Víceméně takto celý zápas probíhal. My jsme svoje šance nedali a domácí šance proměnili. Výsledek 5:1 je pro nás možná trochu krutý, ale pro domácí zasloužený.“

Autor: red., Michal Krobot, Vanessa Vařeková,

Fotogalerie

Draci Pars Šumperk vs HC Vrchlabí    zdroj: DŠ

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.