fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

23.04.2024 - Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku - Zahalí...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

240 650 fitness kotelna

Draci Šumperk vs HC Slezan Opava 12:2

20. února 2020 - 08:02

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

Draci Šumperk vs HC Slezan Opava 12:2

Draci Šumperk vs HC Slezan Opava zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Jestliže jsou góly kořením hokeje, jak se tvrdí, tak v posledních dvou domácích zápasech dostávali šumperští fanoušci servírován vydatně peprný pokrm. Draci stejně jako proti Moravským Budějovicím i proti Opavě nasázeli soupeři ve středu 19. února dvanáct branek!

Draci Šumperk vs HC Slezan Opava zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Potvrdili skvělou formu, vítězný debut v seniorské kategorii si dosyta užil mladý brankář Dalibor Venouš a kapitán Petr Gewiese přidal hattrick. Ve všech směrech zdařilé utkání pak podtrhuje formu lídra tabulky, když Draci za posledních pět utkání nasbírali plný počet bodů při skóre 42:8. Výborná práce, pánové!

Branky a nahrávky: 4. Vachutka (Milfait, Drtil), 8. Horký (Urban, Sedlák), 12. Jaroš (Vachutka), 17. Gewiese (Vachutka, Milfait), 20. Vachutka (Jaroš, Kabelka), 28. Kofroň (Vachutka, Spratek), 30. Milfait (Sedlák), 30. Gewiese (Spratek), 35. Krejčiřík (Antonov, Sedlák), 45. Spratek (Gewiese, Kabelka), 53. Gewiese (Kofroň, Kabelka), 60. Spratek (Hroch, Gewiese) - 21. Hendrych (Herman, Zdeněk), 39. Ficek (Herman, Hendrych). Rozhodčí: Goňa - Novotný, Pippal. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:0. Diváci: 1140. Střely na branku: doplníme. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 9:1, 9:2, 12:2.

Šumperk: Venouš – Drtil, Sedlák, Gewiese, Kabelka, Řezáč, Haloda M., Plhal – Vachutka, Milfait, Jaroš – Hroch, Spratek, Kofroň – Scheuter, Antonov, Pokorný – Horký, Muller, Urban – Krejčiřík

Opava: Daňa (21. – 56. Velička) – Šindelář, Zouhar, Chalupa, Zdeněk, Ficek, Chujac, Gabrhelík – Peslar, Kysučan, Malina, Horný, Buršík, Kadula, Gulda, Wolf, Herman, Kovařík, Rousek, Hendrych

Svěřenci Martina Janečka ty bývalé ovečky svého současného lodivoda zrovna nešetřili. Opava dorazila do Šumperku se zpožděním, naopak o osudu utkání bylo rozhodnuto s předstihem. Draci ovládli první třetinu poměrem 5:0 a de facto bylo o zápasu jasno.

Draci poprvé udeřili již ve čtvrté minutě, nicméně předtím musel mladičký debutant Venouš krotit několik střel soupeře. Poté však zamířil na trestnou lavici hostující Horný a Šumperk trestal. Tváří v tvář Daňovi se prosadil neomylný Daniel Vachutka. Tomu skvěle servíroval kotouč Jan Milfait a souhra dvou nejproduktivnějších hráčů soutěže slavila úspěch, nikolivěk naposledy v tomto utkání. Šumperk navyšoval tempo a v osmé minutě i skóre. Daňa sice vytěsnil několik domácích pokusů, ale na střelu Michala Horkého byl již krátký. Ve 12. minutě se Draci prosadili potřetí. Vachutka dopravil kotouč na své holi až do útočného pásma, kde přihrál mezi kruhy Tadeáši Jarošovi. Jeho rána skončila v šibenici opavské branky – 3:0.

Draci Šumperk vs HC Slezan Opava zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Draci tak vstoupili do zápasu ve velkém stylu a navíc získali další početní výhodu. Tentokrát však Chalupův prohřešek nepotrestali. Nicméně do konce třetiny se skóre přece jen ještě měnilo, a to hned dvakrát. Nejprve přesně v polovině 17. minuty vyrazil na ofenzivní tažení obránce Petr Gewiese, jehož bekhendový blafák byl dokonalý. A 35 vteřin před přestávkou rozehráli gólovou akci Kabelka s Jarošem, z čehož vedení 5:0 vytěžil Daniel Vachutka. Ten dostal v mezikruží moc prostoru a času.

Do druhé třetiny poslal kouč Zdráhal do branky mladého Lukáše Veličku. Dvacetiletý mladík mohl již po pár vteřinách slavit snížení ze strany svých spoluhráčů, kdy Hermanovu přihrávku přetavil v úvodní opavský gól v utkání Jakub Hendrych. Brankář Venouš tak přišel o čisté konto a navíc musel vzápětí mobilizovat síly při přesilovce soupeře. Ta ale skončila bez trestu a naopak vyloučený Drtil se po návratu na led dostal do brejku. Velička ale křest v opavské brance ustál. Ve 28. minutě již ale mladý brankář Slezanu inkasoval. Střela Adama Kofroně zapadla k tyči opavské branky.

Draci Šumperk vs HC Slezan Opava zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Další direkt přišel v polovině utkání. Šumperk během 26 utkání přidal další dva góly a odskočil tak již do vedení 8:1. Nejprve z levého křídla dokázal trefit přesně Jan Milfait, poté Spratkovu přihrávku nasměroval mezi tyče, a hlavně pod Veličkův beton, Petr Gewiese. Vzápětí mohl snížit hostující Kysučan, ale na Venouše si v samostatném úniku nepřišel. Ve 35. minutě se domácí dostali k další trefě, kterou tentokrát obstaral uzdravený navrátilec do sestavy Vojtěch Krejčiřík. Poslední slovo ve 2. třetině ale měla Opava, když po souhře Hermana s Hendrychem prostřelil Venouše Dominik Ficek.

Draci Šumperk vs HC Slezan Opava zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Za stavu 9:2 tak domácí vstupovali do třetí třetiny prakticky jako vítěz celého utkání. Hosté však zbraně nesložili a naopak se sympaticky snažili i přes hrůzostrašný vývoj duelu ještě výsledek korigovat. Daleko k tomu neměl Gulda, ale Venouš se včas v brance přemístil. A tak přišlo slovo na domácí. V úvodu 45. minuty se na kotouči ocitl nezastavitelný Petr Gewiese, který započal své řádění v poslední dvaceti minutovce. Tentokrát z jeho práce těžil Daniel Spratek, který zvýšil na 10:2. Kapitán Gewiese poté načerpal čerstvé síly během dvouminutového trestu na trestné, hosté se totiž k ničemu závažnějšímu nedostali. To Draci se naopak při vyloučení Opavy prosadili. Na modrou dostal nabídku Petr Gewiese, jehož rána znamenala vedení 11:2 i návrat vyloučeného Chalupy.

V samotném závěru utkání se Slezan ještě dvakrát dostal ke hře v oslabení, chvíli dokonce působil ve třech proti pěti. A nakonec ještě jednou inkasoval. Dvě vteřiny chybělo obránci Gabrhelíkovi k návratu z trestné lavice, když se před brankou zorientoval Daniel Spratek, jehož bomba skončila za zády již bezmocného brankáře Dani, který se místo Veličky ještě vrátil do zápasu.

Řekl po zápase:

trenér Martin Janeček foto: Draci Šumperk - Věea Václavková

Martin Janeček (Draci Pars Šumperk): „Zápas ovlivnil vstup do utkání. Soupeř po pozdním příjezdu trošku zaspal a my jsme toho využili. Pak jsme si převahu užívali a zápas se dohrál v naší režii.“

Autor: red., Jaroslav Svoboda, foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Fotogalerie

Draci Šumperk vs HC Slezan Opava     zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.